Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Krátky prehľad zaujímavých noviniek z výstavy Photokina 2016 - 3.časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonský výrobca fotoaparátov Olympus si so sebou na výstavu Photokina 2016 priniesol okrem svojej novej vlajkovej lode, o ktorej mimochodom u nás reč bola, aj trojicu objektívov. No a práve tieto objektívy výkon nielen vlajkovej lode poriadne dopredu. Takže je to jeden teleobjektív a dva objektívy s pevnými ohniskovými vzdialenosťami.

Olympus si na výstavu Photokina priniesol okrem fotoaparátov aj tri nové objektívy s bajonetom Micro Four Third. Jeden zoomovací a dva s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Prvý z nich, Digital ED 12 – 100 mm F 4.0 IS PRO, prináša ekvivalentnú ohniskovú vzdialenosť 24 - 200 mm v porovnaní s full frame fotoaparátom.

Je vybavený vlastnou stabilizáciu obrazu, ktorá spolupracuje s mechanickým stabilizátorom vo vybraných fotoaparátoch OM-D a PEN. Objektív Digital ED 36 mm F 1.2 PRO je odolný voči prachu a striekajúcej vode. Stredná ohnisková vzdialenosť prináša ekvivalent 50 mm. No a posledný predstavený objektív, ED 30 mm F 3.5 Macro, je ako inak, zameraný na snímanie Macro fotografií.

Fotoaparát Panasonis Lumix FZ2000

Segment zariadení pre záznam tristošesťdesiat stupňových videí reprezentovala sférická kamera Vuze 3D 360, ktorá s využitím ôsmich Full HD objektívov kombinuje 2D a 3D technológiu snímania. Výsledkom sú pohlcujúce 360 stupňové videá pre virtuálnu realitu, ukladané vo vysokom rozlíšení 4K. Kamera disponuje aj štyrmi mikrofónmi pre záznam priestorového zvuku.

Panasonic Lumix FZ2000 je fotoaparát postavený okolo 1 palcového 20,1 megapixlového snímača MOS. Ten je spárovaný s veľkým zoomovacím objektívom v prepočítaných ohniskových vzdialenostiach od 24 až po 480 mm. Fotoaparát by mal byť dobrou voľbou pre kameramanov, ktorí chcú cestovať na ľahko, no ocenia možnosť nakrúcania v režime Cinema 4K pri rýchlosti 24 snímok za sekundu alebo v štandardnom 4K rýchlosťou 30 snímok za sekundu.