Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Theta SC: Ľahká 360 stupňová kamera za dostupnejšiu cenu

Theta SC: Ľahká 360 stupňová kamera za dostupnejšiu cenu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe už existuje množstvo rôznych kamier, ktoré používateľom ponúkajú možnosť nakrúcania videí v sférickom 360 stupňovom režime, ktoré vyniknú najmä v prostredí virtuálnej reality. No asi málokto si uvedomuje, že jedným z priekopníkov týchto kamier bola spoločnosť Ricoh, ktorá v roku 2013 vydala svoju prvú kameru Theta.

O dva roky neskôr, začiatkom roka 2015, vydala spoločnosť aktualizovaného nasledovníka Theta S, ktorý priniesol do sveta 360 stupňových videí zopár nových funkcií. No a tento rok sa Ricoh rozhodol priniesť používateľom ľahšiu a najmä lacnejšiu verziu 360 stupňovej kamery, ktorá dostala názov Theta SC.

Spoločnosť Ricoh predstavila ľahkú a cenovo dostupnú 360 stupňovú kameru Theta SC

Rovnako, ako kamera Theta S, aj nový model Theta SC je vybavená dvojicou objektívov so svetelnosťou clony F2 spolu s dvojicou 12 megapixlových snímačov CMOS s veľkosťou 1 / 2,3 palca. Vďaka tejto kombinácii dokáže kamera Theta SC snímať 360 stupňové fotografie či nakrúcať 360 stupňové videá, ktoré sú ukladané v rozlíšení Full HD (1920 x 1080 bodov) pri rýchlosti 30tich snímok za sekundu.

360 stupňová kamera Ricoh Theta SC s dvomi F2 objektívmi nakrúca videá v rozlíšení Full HD

Hoci existujú aj 360 stupňové kamery s rozlíšením 4K, Theta SC cieli najmä ma sociálnu rovinu prezentovania videí a na vytváranie momentiek z dovoleniek či iných rodinných a spoločenských udalostí. Či už je to krok správnym smerom, posúdia samotní používatelia, niekomu vyhovuje vysoké rozlíšenie a nemá problém si za to priplatiť, inému zase postačí slušné Full HD za prijateľnú cenu.

360 stupňová kamera Ricoh Theta SC bude dostupná v štyroch štýlových farbách

Spoločnosť Ricoh je teda presvedčená, že by mohla zaujať určitú skupinu používateľov, ktorí ocenia kompaktnejšiu váhu 360 stupňovej kamery Theta SC, ktorá je 102 gramov (zníženie v porovnaní s predchádzajúcim modelom Theta S, ktorý váži 125 gramov), a najmä ich zaujme aj cena. Kamera Theta SC je k dispozícii za cenu 300 dolárov, čo je o 50 dolárov menej, ako cena jej staršieho brata Theta S. Dodávaná bude v štyroch štýlových farebných prevedeniach: v bielej, modrej, béžovej a ružovej farbe.