Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

AER: Hádzacia „šípka“ s GoPro kamerou pre zábavné a kreatívne zábery

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Akčné kamery GoPro sú populárnym nástrojom pre vytváranie videí nielen pri adrenalínových športoch a viacerí výrobcovia ponúkajú pre tieto kamery rôzne druhy príslušenstva. Posledným prírastkom je zaujímavé zariadenie AER v tvare veľkej šípky, ktoré je navrhnuté tak, aby jeho vyhodením do vzduchu používateľ získal netradičné a kreatívne zábery, pričom jeho kamera je dostatočne chránená proti poškodeniu.

Možno už niektorí majitelia akčných kamier skúšali, aké to je, keď sa kamera vyhodí do vzduchu a aké zábery z toho získajú. Táto činnosť môže priniesť nielen zaujímavé videá, no je aj zábavná, ale i nebezpečná pre samotnú kameru, ak sa vám ju nepodarí zo vzduchu zachytiť. Preto sa vývojári zo spoločnosti AER rozhodli vytvoriť rovnomenné zariadenie, ktoré kamere pridá krídla v tvare šípky, a ktoré kameru dostatočne ochráni pred poškodením.

Zariadenie AER slúži pre nakrúcenie záberov s akčnou kameoru GoPro prostredníctvom jeho vyhadzovania do vzduchu

AER má jednoduchú konštrukciu, ktorá je vyrobená z expandovanej polypropylénovej peny. Skladá sa z dvoch krídiel, ktoré sa do seba navzájom zasunú a vytvoria obriu šípku, podobnú tej, akú poznáme z populárnej „krčmovej“ hry. Pevné puzdro na vrchole zariadenie bezpečne uloží akčnú kameru GoPro Hero 3+ alebo Hero 4, zatiaľ čo majitelia nových kamier GoPro Hero 5 budú musieť kvôli ich menšej veľkosti použiť pribalenú špeciálnu vložku. Po vložení kamery stačí už len zaskrutkovať vonkajší kryt a môžete sa pustiť do nakrúcania.

AER má jednoduchý tvar šípky, pričom dostatočne ochráni vloženú kameru GoPro

Na rozdiel od podobného systému Birdie, príslušenstvo AEG nemá žiaden padák, ktorý by umožnil mäkšie pristátie po vyhodení do vzduchu. Namiesto toho je jeho hlavica pokrytá hustou penou, ktorá tvorí nárazník pre absorbovanie náporu pri dopade. Pena je takom tvare, aby neblokovala širokouhlý objektív kamery, zatiaľ čo chráni kameru vo vnútri. Zariadenie AER má vďaka svojmu aerodynamickému tvaru nad Birdie výhodu v hode na dlhšiu vzdialenosť a pri hádzaní poskytne väčšiu stabilitu a presnosť.

AER prináša netradičné a kreatívne zábery nakrútené akčnou kamerou GoPro

To, že by s AER mohla byť zábava, dokazuje aj propagačné video spoločnosti. No aj napriek silnej štruktúre expadovaného polypropylénu by sa AER mohlo pri dostatočnom množstve sily poškodiť. To si uvedomujú i tvorcovia, ktorí majú plány pre dodávanie náhradných dielcov, aby používatelia nemuseli opäť kupovať celé zariadenie.

Zaujímavé zariadenie AER je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 49 Eur. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy by podporovateľom kampane mali byť zasielané v decembri tohto roka.

S AER si majitelia akčných kamier GoPro užijú množstvo zábavy