Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GoPro vydáva novú generáciu populárnych akčných kamier Hero

GoPro vydáva novú generáciu populárnych akčných kamier Hero
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť GoPro oznámila svoj pokrok vo vývoji akčných kamier zo série Hero a tak mali návštevníci výstavy Photokina možnosť si na vlastné oči pozrieť modely kamier novej generácie Hero5 Black a Hero5 Session. Kameru Hero5 označuje GoPro ako „najvýkonnejšiu a ľahko použiteľnú GoPro kameru všetkých čias“.

Na rozdiel od svojich predchodcov sú nové akčné kamery Hero5 Black a Hero5 Session vodotesné do hĺbky 10tich metrov bez nutnosti ich uloženia v ochrannom puzdre. GoPro však neprezradila, či ku kamerám bude voliteľne dostupné toto puzdro, pre dosiahnutie ešte väčšej hĺbky.

Obe nové kamery dokážu nakrúcať akčné videá v maximálnom rozlíšení 4K pri rýchlosti 30tich snímok za sekundu. Kamery sa dajú pohodlne a jednoducho ovládať iba pomocou jediného tlačidla. Jeho stlačením sa kamera zapína a nastavuje sa záznam videa. Aby to nebolo málo, GoPro pridala používateľom možnosť ovládania kamier prostredníctvom hlasových príkazov v siedmich jazykoch.

Spoločnosť GoPro predstavila nové akčné kamery Hero5 Black (v strede) a Hero5 Session (po oboch stranách)

Kamery Hero5 Black a Hero5 Session sú vybavené elektronickou stabilizáciou obrazu a navyše dokážu počas nabíjania automaticky odosielať fotografie a videá do vzdialeného cloudového úložiska. To však len v prípade, že používateľ využije novú službu GoPro Plus.

Väčšia a samozrejme drahšia akčná kamera GoPro Hero5 Black ponúkne používateľom záznam zvuku v stereo s pokročilou technológiou pre redukciu okolitého vetra. Kamera sníma statické snímky v rozlíšení 12 megapixlov (Hero5 Session zvláda „len“ 10 megapixlov) a ukladá ich vo formátoch RAW a WDR.

Akčná kamera GoPro Hero5 Black má integrovaný dotykový LCD displej

Novinkou je integrovaný 2 palcový dotykový LCD displej, ktorý môže slúžiť pre prehliadanie záberov, ich zoraďovanie, upravenie nastavení či dokonca pre jednoduchú editáciu videí. Medzi ďalšie vlastnosti akčnej kamery Hero5 Black patrí manuálne nastavenie expozície a GPS modul, cez ktorý je zaznamenané, kde boli fotografie a videá nasnímané.

Akčná kamera GoPro Hero5 Black bude k dispozícii od 2. októbra za cenu 399,99 dolárov. Kompaktnejšia verzia akčnej kamery GoPro Hero5 Session sa bude predávať od rovnakého dátumu za cenu 299,99 dolárov.

Kompaktná akčná kamera GoPro Hero5 Session