Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Retro fotoaparát Fujifilm X-A3 zaostril na mladých „selfíčkárov“

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Súdiac podľa nespočetného počtu narcistických obrázkov na Instagrame to vyzerá tak, že selfie fenomén tak skoro nevyprchá. V tomto smere sa snažia zaujať aj výrobcovia klasických fotoaparátov. Spoločnosť Fujifilm predstavila svoj najnovší bez zrkadlový fotoaparát X-A3, ktoré je optimalizovaný pre selfie a ktorý chce apelovať na mladšiu generáciu fotografov.

Ako už názov napovedá, X-A3 nadvädzuje na model X-A2 a opäť je uvádzaný na trh pre selfie fanúšikov. Fotoaparát X-A3 si pribalil ešte viac funkcií pre týchto používateľov, vrátane novej rukoväte, ktorá by mala poskytnúť lepšie držanie fotoaparátu pri fotení selfie, spolu so schopnosťou automatickej spúšte keď sa usmievate, alebo keď kamaráti tlačia tváre k sebe.

Spoločnosť Fujifilm predstavila nové fotoaparáty X-A3, ktoré cielia na mladých selfie nadšencov

Fotoaparát v retro štýle má o 180 stupňov výklopný 3 palcový dotykový displej s rozlíšením 1 040k bodov. Ak sa displej prevráti smerom k používateľovi, automaticky sa aktivuje režim Eye Detection AF, čo znamená, že tvár na autoportréte nebude rozmazaná, zatiaľ čo pozadie bude ostré. Selfie fotografie sa dajú snímať stlačením vhodne umiestneného vertikálneho voliča príkazov alebo pomocou funkcií samospúšte. Režim Portrait Enhacer sa prostredníctvom dotykovej obrazovky dá použiť na vylepšenie pleťových tónov.

Fotoaparát Fujifilm X-A3 má 180 stupňov výklopný displej a špeciálne upravenú rokoväť pre lepšie držanie počas selfie fotenia

Napriek tomu je X-A3 obstojným nástrojom, aj keď nevyznávate selfie mániu. Vo vnútri sa nachádza 24,2 megapixlový APS-C snímač CMOS spolu s obrazovým procesorom EXR Processor II. Podľa výrobcu vyniká prirodzenou reprodukciou odtieňov pleti, textúry a farieb.

Fotoaparát Fujifilm X-A3 má 3 palcový otočný dotytokový displej

Fotoaparát sa môže pochváliť rozsahom citlivosti ISO 200 až 6400 (s rozšírenou citlivosťou až ISO 25 600), sekvenčným snímaním s rýchlosťou 6 snímok za sekundu a automatickým kontrastným ostrením so 49 ostriacimi poľami v režime Singel Point, či 77 ostriacimi poľami v režimoch Zone and Wide / Tracking. Nakrúcanie videa je možné v skromnejšom rozlíšení Full HD pri rýchlosti 60 a 50 snímok za sekundu.

Fotoaparát Fujifilm X-A3 sa môže pochváliť aj slušnými špecifikáciami

Fotoaparát Fujifilm X-A3 bude dodávaný v striebornej, ružovej alebo hnedej farbe a k dispozícii bude v októbri. V balení sa nachádza objektív XC 16-50mm F3.5-F5.6 OIS II a celý komplet bude stáť 600 dolárov.

Fotoaparáty Fujifilm X-A3 sa budú dodávať v troch farebných prevedeniach a svojimi funkciami by mali zaujať najmä milovníkov selfie fotografií