Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Akčná kamera od LG môže naživo vysielať vaše videá na YouTube

Akčná kamera od LG môže naživo vysielať vaše videá na YouTube
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nová akčná kamera od spoločnosti LG s jednoduchým názvom Action CAM je zabalená v robustnom a vode odolnom tele a je plná zaujímavých funkcií. Azda najlepšou je vstavaná technológia LTE pripojenia, pomocou ktorej môže používateľ naživo vysielať videá priamo počas svojich aktivít.

Zariadenie je schopné zaznamenávať video v rozlíšení UHD pri rýchlosti 30 snímok za sekundu, alebo v rozlíšení Full HD 1080p v rýchlosti 60 snímok za sekundu. Využíva USB port typu C pre fyzické pripojenie a disponuje aj bezdrôtovým pripojením Bluetooth 4.1, Wifi a 3G / LTE.

Vďaka 3G alebo LTE pripojeniu si tak používateľ môže naživo posielať svoje video z akcie priamo na YouTube alebo podobné video weby. Video sa streamuje v rozlíšení 720p v rýchlosti 30 snímok za sekundu. Funkcia diaľkového prístupu bude pre Action CAM k dispozícii od júla tohto roku, a umožní používateľom použiť kameru pre domáce sledovanie.

LG, akčná kamera, Action CAM, LG Friends, UHD, Full HD, LTE, Bluetooth, Wifi, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Kamera Action CAM disponuje aj akcelerometrom a GPS. Váži 95 gramov a odolné telo má krytie IP67, takže kamera je chránená pred prachom a zvládne prežiť ponorená vo vode do jedného metra po dobu až 30tich minút. Pre zapálených plavcov a potápačov plánuje LG pridať úplné vodotesné puzdro v 3. štvrťroku 2016. Zabudovaná batéria s kapacitou 1400 mAh poskytne dostatok výdrže pre nakrúcania štyroch hodín videa v kvalite Full HD.

LG, akčná kamera, Action CAM, LG Friends, UHD, Full HD, LTE, Bluetooth, Wifi, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

LG Action CAM je súčasť ekosystému zariadení pod názvom LG Friends, ktorá zahŕňa príslušenstvo pre vlajkovú loď spoločnosti – smartfón LG G5. Používatelia si budú môcť jednoducho stiahnuť video a snímky do spárovaného smartfónu G5, no zatiaľ nie je jasné, o akú integráciu sa presne bude jednať. Tiež nie je zatiaľ známa cena ani dostupnosť kamery na našom trhu. Viac informácií sa možno dozvieme pri uvedení kamery v Južnej Kórei už budúci mesiac.