Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chcete si tlačiť svoje selfie kdekoľvek? Canon vám to umožní

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

CES 2016 to je množstvo elektroniky, do ktorej musíme určite zahrnúť aj segment foto, video. Výrobcovia sa snažili zaujať videokamerami, fotoaparátmi, no a to, čo nás najviac zaujalo, je malá tlačiareň, s ktorou si kdekoľvek môžete vytlačiť svoje selfie fotografie.

Spoločnosť Canon si CES 2016 vybrala pre rozšírenie série kompaktných fotoaparátov typu IXUS. Pribudli tak modely 285HS, 180 a 175. Tie sú pre svoju veľkosť vhodné najmä na cestovanie. Prvé dva modely sú vybavené technológiou inteligentného stabilizátora obrazu a všetky fotoaparáty disponujú špeciálnym tlačidlom pre videozáznam.

K fotoaparátom alebo aj k smartfńom sa určite bude hodiť aj nová fototlačiareň SELPHY CP1200 s rozhraním Wifi a AirPrint. Tlačiareň je kompaktná a vysokokapacitná batéria umožňuje vytlačiť až 54 fotografií, i keď ste na cestách. Tlač fotografie pritom trvá menej ako jednu minútu.

Svoju slávu si na výstave užil aj rozšírený modelový rad videokamier Legria. Pribudli tak do neho modely ako HF R76, R78, ktoré si prinášajú nielen poriadne priblíženie, ale aj zaujímavý snímací senzor so stabilizáciou a najmä predĺženú výdrž na jedno nabitie. Akoby hlavnou hviezdou sa pritom stala Legria HF G40, ktorá má nielen väčší snímač, ale aj manuálne ovládanie a lepší záznam zvuku, a tak sa hodí aj do rúk vyspelejších používateľov.

No a za pozornosť stáli aj nové fotoaparáty PowerShot SX 420 a SX540. Okrem 50 násobného priblíženia pri vyššom modeli sa do oboch dostala aj citlivejší 20 megapixlový snímač pre horšie svetelné podmienky. Zaujme však aj zabudované Wifi a NFC pre rýchle spárovanie, či inteligentný systém stabilizácie obrazu.