Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

AVDK 2015: Elektrónkový CD prehrávač CANOR CD1.10

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovenský výrobca CANOR predstavil na výstave Audio, video a domáce kino 2015 svoj elektrónkový CD prehrávač CANOR CD1.10, ktorý poteší nejedného nadšenca kvalitnej hudby.

Tušili ste, že aj Slováci vedia vyrobiť poriadne Hifi zostavy? Napríklad taký CANOR sa v tejto oblasti pohybuje už 20 rokov a tak mohol svoje skúsenosti pretaviť aj do nového CD prehrávača. Ten svojimi funkciami, ale aj prevedením, určite zaujme nejedného hudobného nadšenca.

„CD prehrávač CANOR CD1.10 je nový elektrónkový CD prehrávač, umožňujúci ho použiť aj ako prevodník. Dajú sa na ňom prehrávať dáta alebo súbory vo vysokom rozlíšení. Lebo má dva prevodníky, na každý kanál jeden. Sú to vysoko kvalitné 24-bitové 192 kHz prevodníky, ktoré robia vlastnú konverziu z digitálneho signálu na analógový“ prehrávač predstavuje pán Zdeněk Březovják, CANOR.

Prehrávač si okrem bežných formátov dokáže poradiť aj s DSD formátom pre vysoko kvalitné prehrávanie. Zaujímavé na zariadení je však aj to, že jeho aktívne prvky a zosilňovač netvoria polovodiče.

„Celá ta aktívna časť je elektrónková, dokonca aj v zdroji je použitá jedna elektrónka ako vákuová dióda.“

Výrobca prehrávača dokonca vyvinul vlastnú metódu označenú ako CMT, ktorá sa používa pri tvorbe plošných spojov.

„Umožňuje zvýšiť a zlepšiť parametre samotného plošného spoja. Čiže je to také frézovanie plošného spoja, na ktorom sú umiestnené samotné obvody, elektrónky.“

Prehrávač je síce o niečo väčší, ako bežné zariadenia, ale vďaka tomu výrobca použil veľký maticový LED displej, ktorý je vo výsledku dobre čitateľný i z väčšej vzdialenosti.

„Na ňom sú všetky prvky, ktoré potrebujete na ovládanie, ako pri CDčku pri prehrávaní, tak aj napríklad pri prepínaní vstupov. Čiže vám dáva všetky informácie, ktoré potrebujete,“ vysvetľuje pán Zdeněk Březovják, CANOR.