Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nadácia CEA vybrala víťazov súťaže „Technológie za lepší život“

Nadácia CEA vybrala víťazov súťaže „Technológie za lepší život“
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nadácia CEA s potešením oznámila víťazov video súťaže „Technológie za lepší život“, ktorá sa konala vôbec po prvýkrát a zameriava sa na technológie, ktoré majú pozitívny vplyv na starších ľudí a osoby so zdravotným postihnutím.

Z viac než 20-tich prihlášok od firiem predvádzajúcich svoje technológie boli vybraní víťazné projekty Aipoly, HelpAround, Los Angeles Low Vision, Perceptive Devices a WHILL. Každý z výhercov bude môcť svoje technológie prezentovať na výstave CES 2016, kde k tomu získa výstavné miesto v časti Eureka Park. Okrem toho získali víťazi finančnú odmenu v hodnote 2500 dolárov.

V USA žije viac ako 47 miliónov ľudí vo veku 65 alebo starších a viac ako 56 miliónov ľudí, ktorí majú nejakú formu zdravotného postihnutia. Nadácia CEA chce pomáhať tejto komunite v núdzi tým, že podporuje neziskové organizácie využívajúce inovatívne technológie zlepšujúce život seniorov a ľudí so zdravotným postihnutím. Víťazi súťaže sa tak pripoja k množstvu ďalších technologických noviniek, ktoré budú k videniu na výstave CES 2016.

Videá výhercov si môžete pozrieť na stránke: http://www.ce.org/Foundation/VideoContest.aspx