Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Virtuálny svet sa stane realitou na výstave CES 2016

Virtuálny svet sa stane realitou na výstave CES 2016
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S ohľadom na rýchly rast v oblasti virtuálnej reality reaguje asociácia Consumer Electronics Association (CEA) rozšírením priestorov určených pre prezentáciu herných zariadení a zariadení poskytujúcich zážitok vo virtuálnej realite na medzinárodnej výstave elektroniky CES 2016, ktorá sa bude konať od 6. do 9. januára 2016 v americkom meste Las Vegas.

Viac ako 40 vystavovateľov tak bude mať možnosť predstaviť vlnu pohlcujúcich multimédií pre systémy virtuálnej reality a zariadenia samotné, spolu s najnovším herným hardvérom, softvérom a príslušenstvom navrhnutým pre smartfóny, počítače a herné konzoly. Priestory Gaming & Virtual Raelity Marketplace sa celkovo rozšíria o 77 percent viac oproti minulosti. Medzi kľúčových vystavovateľov pritom patria spoločnosti ako je Oculus VR, Virtuix, Sphere a ďalší.

Podľa výskumu CEA sa očakáva „boom“ zariadení pre zobrazovanie virtuálnej reality práve v roku 2016. Predpokladá sa, že predaj vzrastie o viac ako 500 percent, ako v roku 2015, a dosiahne približne 1,2 milióna predaných kusov. Celkové tržby sú odhadované na 540 miliónov dolárov, čo je nárast 440 percent oproti predajnosti do konca roka 2015.

CES 2016, výstava, Las Vegas, Gaming & Virtual Raelity Marketplace, Augmented Reality Marketplace, Consumer Electronics Association, CEA, Oculus VR, Virtuix, Sphere, CES 2015, Virtuálna realita, Rozšírená realita, Augmented reality, Virtual reality, CES Tech East, technológie, novinky

Novinkou na výstave CES 2016 bude vytvorenie priestoru s názvom Augmented Reality Marketplace, ktorý pridá minimálne 276 metrov štvorcových výstavnej plochy určenej k prezentácii nových technológií, ktoré môžu zmeniť spôsob, akým sa učíme, vnímame a žijeme na svete. Vystavovatelia, ako ASRC Federal pre NASA, Marxent a Occipital spolu s ďalšími predstavia najnovšie technológie takzvanej Rozšírenej reality (Augmented Reality), vrátane okuliarov, štruktúrovaných senzorov, softvéru a tak ďalej.

Oba výstavné priestory Gaming & Virtual Raelity Marketplace a Augmented Reality Marketplace budú umiestnené v časti výstaviska CES Tech East, v hale South Hall 2 spolu s Las Vegas Convention a World Trade Center, aby mohli vedľa seba využiť vzájomnú súčinnosť.