Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Creative: Sound Blaster X7 a Sound Blaster Roar 2

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V malej škatuľke, so zaujímavým, nadčasovým dizajnom, sa pod označením Sound Blaster X7 ukrýva digitálno-analógový prevodník a zároveň aj zosilňovač zvuku. Zariadenie sa pripája k počítaču PC, Mac alebo k mobilným zariadeniam pomocou portu USB 2.0.

Až 127 decibelový DAC prevodník podporuje reprodukciu plného rozsahu zvuku v kvalite až 24 bitov pri 192-och kilohertzoch. Súčasťou je i zabudovaný dekodér pre 5.1 kanálový zvuk Dolby Digital, ďalej 100 wattový stereofónny zosilňovač a tiež zosilňovač pre slúchadlá.

Sound Blaster X7 dokáže audio signál aj bezdrôtovo streamovať, a to pomocou Bluetooth 4.1, s podporou kodekov AAC a aptX s nízkym oneskorením. Vďaka tomu je možné počúvať hudbu, sledovať filmy a hrať hry cez bezdrôtové zariadenia, pričom je zvuk synchronizovaný a zostáva verne zachovaný.

Menší, ľahší a elegantnejší. Tak by sa dala charakterizovať druhá generácia bezdrôtového prenosného reproduktoru Sound Blaster Roar 2. Reproduktor sa môže umiestniť buď vodorovne pre vyvážený priestranný zvuk, alebo vertikálne pre hlasnejší a priamejší zvuk.

Vďaka pulzujúcim pasívnym basovým radiátorom na bočných stranách môže používateľ doslova vidieť a cítiť silu basov v akcii. Sound Blaster Roar 2 poskytuje možnosť prehrávania audia priamo z microSD karty.

Okrem toho má v sebe zabudovaný mikrofón, ktorý môže slúžiť na nahrávanie všetkých druhov zvukov a prostredníctvom Bluetooh pripojenia aj na prijímanie hovorov z mobilného telefónu. Zabudovaná batéria s kapacitou 6000 mAh poskytne až 8 hodín prehrávania a dá sa použiť aj na nabíjanie mobilných zariadení.