Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Drón LVL 1 zvládne ovládať aj úplný začiatočník

Drón LVL 1 zvládne ovládať aj úplný začiatočník
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzi nadšencami technológií sú dróny a bezpilotné lietadlá v dnešnej dobe asi jednou z najpopulárnejších tém, i preto sa výrobcovia predháňajú s novinkami v tejto oblasti. Nová spoločnosť CyPhy Works si dala za cieľ zostrojiť výkonný drón, ktorý bude cenovo dostupný a jeho ovládanie zvládne aj človek, ktorý nemá s týmito strojmi žiadne skúsenosti.

Drón LVL 1 sa nedrží tradičného dizajnu a namiesto štyroch vrtúľ je vybavený rovno šiestimi. To mu prináša oveľa väčšiu stabilitu a pri pohybe sa nemusí nakláňať. Táto technológiu letu s názvom Level-Up zlepší ovládateľnosť drónu a používateľovi umožní nakrúcať plynulejšie a stabilnejšie zábery. Drón poskytuje naozaj úctyhodnú dĺžku letu, vo vzduchu sa udrží až 20 minút.

CyPhy, LVL1, drón, lietanie, kamera, technológie, vrtula

Ako diaľkový ovládač slúži smartfón alebo tablet s nainštalovanou aplikáciou pre zariadenia bežiace na systémoch iOS a Android. Používateľ jednoducho ovláda let drónu posunmi palca na obrazovke, pričom zábery z drónu vidí priamo vo svojom mobilnom zariadení prostredníctvom prenosovej siete Wifi.

Kamera zabudovaná priamo v tele drónu fotografuje v rozlíšení 8 megapixelov a video dokáže nakrúcať vo Full HD rozlíšení. Aplikácia v reálnom čase môže počas letu drónu posielať nakrúcané zábery priamo na viaceré vybrané sociálne siete.

CyPhy, LVL1, drón, lietanie, kamera, technológie, vrtula

Zaujímavou funkciou je technológia Geo-Fence, ktorá udrží drón vo vopred nadefinovanom priestore. Používateľ prostredníctvom aplikácie zadá požadovaný priestor, maximálnu a minimálnu výšku, čím sa zníži riziko nárazu drónu do objektov. Táto funkcia sa tiež môže využiť pre zachovanie súkromia ostatných obyvateľov.

CyPhy, LVL1, drón, lietanie, kamera, technológie, vrtula

Drón LVL 1 predstavili vývojári cez start-up kampaň na portáli Kickstarter. Z požadovanej sumy 250,000 USD sa im už podarilo vyzbierať viac ako polovicu a všetko nasvedčuje tomu, že by sa mohla výroba drónu spustiť budúci rok vo februári.

CyPhy, LVL1, drón, lietanie, kamera, technológie, vrtula