Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon: Kompaktná kamera XC10 4K Digital Camcoder

Canon: Kompaktná kamera XC10 4K Digital Camcoder
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon taktiež predstavila kompaktnú, ľahkú a univerzálnu videokameru XC 10, navrhnutú pre nakrúcanie kvalitných 4K a Full HD videí, rovnako ako ukladanie fotografií v rozlíšení 12 megapixelov. Kamera má vstavanú funkciu extrakcie 8 megapixlových fotografií z nahratého 4K videa, čím sa stáva jedným z najvhodnejších multimediálnych nástrojov od tejto spoločnosti.

Canon CMOS 12 megapixlový snímač kamery poskytuje dynamický rozsah 12 clonových čísiel, ktoré snímkam pridávajú detaily pri dobrom aj zlom osvetlení. Objektív s 10-násobným priblížením má 35mm pomer zväčšenia s rozsahom 24.1-241mm pre fotografie a 27.3-273 pre video.

Canon XC10 4K Digital Camcoder

Pokročilý DIGIC DV5 procesor obstará 4K video a podporuje spomaľovanie a zrýchľovanie záznamu pohybu. Full HD rozlíšenie má navyše 5-osovú stabilizáciu obrazu. Kamera XC10 používa dva nové kodeky. Pre 4K video je to XF-AVC Intra kodek a pre Full HD video záznam je to XF-AVC Long GOP. Video záznam 4K sa ukladá na internú kartu CFast a Full HD na SD kartu.

Kamera môže nahrávať v režimoch Canon Log Gamma, Wide DR alebo EOS, čím sa dosahuje väčšia univerzálnosť pri korekcii farieb. Ostriaci krúžok a tlačidlo AF režimu umožní spoľahlivé manuálne zaostrovanie, zatiaľ čo kontinuálny režim AF s detekciou tváre umožňuje používateľom nakrúcať aj v náročných podmienkach s vedomím, že kamera si udrží zaostrenie aj pri sledovaní pohybu.

Canon XC10 4K Digital Camcoder

Prehrávanie filmov je možné cez výstupný port HDMI 1.4 a kamera obsahuje aj vstavanú bezdrôtovú sieť pre zobrazenie výstupu prostredníctvom webového prehliadača, smartfónu alebo tabletu. Kamera váži pritom niečo cez jeden kilogram a to aj spolu s LP-E6N batériou a dvomi pamäťovými kartami. Jej rozmery sú približne 12,5 x 10 x 12,2 centimetra.

Kamera XC10 4K bude k dispozícii od júna 2015 za predpokladanú cenu 2,499USD.

Canon XC10 4K Digital Camcoder