Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Canon: Nové modely EOS 760D a EOS 750D

TS Canon: Nové modely EOS 760D a EOS 750D
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon predstavuje dve pôsobivé zrkadlovky základnej triedy zo série EOS – EOS 760D a EOS 750D – určené pre tvorivých fotografov, ktorí sa opäť chcú posunúť o úroveň vyššie.

EOS 750D je ideálna zrkadlovka pre používateľov, ktorí túžia zachytiť vzácne okamihy v podobe špičkových fotografií aj Full HD videa, a v zálohe chcú mať pomoc automatických režimov snímania. Model EOS 760D dáva nadšeným fotografom viac kreatívnej slobody a ponúka im manuálne ovládanie pri spontánnej tvorbe nenapodobiteľných záberov.

Každý záber vo vynikajúcej kvalite

S oboma fotoaparátmi je zvečnenie vašich obľúbených momentov v zodpovedajúcej kvalite – so žiarivými farbami, vysokou ostrosťou a bohatými detailmi – jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Starajú sa o to nový výkonný 24,2-megapixelový snímač a obrazový procesor Canon DIGIC 6. Vďaka rozsahu citlivosti ISO 100 – 12 800 vám fotoaparáty EOS 760D a EOS 750D poskytnú detailné zábery v akomkoľvek osvetlení, za súmraku aj za úsvitu, dokonca aj v interiéri. Okrem toho je tu technológia rozpoznania blikania Flicker Detection, prvýkrát predstavená vo fotoaparáte EOS 7D Mark II, ktorá zaisťuje dobre exponované snímky aj v umelom osvetlení.

Zachytiť rýchlu akciu vám umožní režim sériového fotografovania – môžete použiť rýchlosť snímania až päť snímok za sekundu. Či fotografujete rýchlo sa pohybujúce zvieratá na safari výprave alebo dynamické športové podujatie, modely EOS 760D aj EOS 750D vám vždy poskytnú precízne zaostrenie – postará sa oň výkonný AF systém s 19 bodmi krížového typu, ktorý sa prispôsobí každej kompozícii.

EOS 760D

Zachyťte svoj svet na video

Amatérski filmári môžu zvečniť svoje spomienky na videu so špičkovým Full HD rozlíšením vo formáte MP4 – umožňujúcom jednoduché zdieľanie na internete. Správne zaostrenie na snímaný objekt poskytuje pokročilá technológia Hybrid CMOS AF III, ktorá umožňuje zaostrovanie so sledovaním (track) alebo zmenou (swap) snímaného objektu. Vďaka kompatibilite s objektívmi STM s krokovým motorčekom máte k dispozícii tiché a plynulé zaostrovanie, ktoré je navyše mimoriadne presné a rýchle. EOS 760D ponúka nádejným filmárom viacero doplnkových kreatívnych video režimov, ktoré zjednodušujú tvorbu unikátnych videosnímok. Nakrúcajte pôsobivé videá s detailnou kresbou v tmavých aj svetlých oblastiach záberu, používajte režim HDR video alebo Miniatúra, s ktorým okamžite vytvoríte efekt pripomínajúci profesionálne „tilt-shift“ objektívy.

Dobré ovládanie a kreatívne možnosti na dosah vašich prstov

Výkonné funkcie fotoaparátov EOS 760D a EOS 750D sú ukryté v kompaktnom tele s ergonomickým gripom a výklopným displejom, čo umožňuje jednoduché ovládanie v každej situácii. Tieto funkcie môžete naplno využiť v režime plne manuálneho ovládania, aby výsledné snímky čo najlepšie odrážali váš tvorivý zámer. Praktické rozmiestnenie ovládacích prvkov modelu EOS 760D umožňuje ešte lepší prístup k nastaveniam fotoaparátu spôsobom, ktorý je obvyklý pre modely Canon EOS – vrátane zadného kruhového ovládača, horného LCD panela a inteligentného hľadáčika dovoľujúceho rýchlu kontrolu nastavení pre snímanú scénu.

Ihneď po zapnutí ktoréhokoľvek z oboch fotoaparátov môžete začať fotografovať s istotou – stačí nastaviť niektorý z režimov automatického snímania a získate výborné výsledky v každej situácii. Aby vaše snímky vyzerali čo najoriginálnejšie, môžete si vybrať z množstva jednoducho použiteľných režimov a kreatívnych filtrov na jeden dotyk.

EOS 760D

Zdieľanie snímok s priateľmi na rôznych mobilných zariadeniach

Hneď ako zhotovíte ten správny záber, môžete ho cez rozhranie Wi-Fi alebo NFC rýchlo a pohodlne zdieľať s priateľmi na rôznych zariadeniach. Zverejňujte svoje najlepšie výtvory na sociálnych sieťach alebo ich ukladajte prostredníctvom cloudových služieb, ako je Canon irista, pomocou priameho Wi-Fi uploadu. Ak sa chystáte snímky zálohovať alebo prezerať, technológia NFC vám umožní jednoduchý a rýchly prenos do stanice Canon Connect Station či do inteligentného zariadenia s podporou NFC.

Základné charakteristiky fotoaparátu EOS 760D:
• Výkonná zrkadlovka predstavujúca novú úroveň fotografovania
• Nádherné videá rovnako jednoducho ako statické snímky
• Kontrola nad každým aspektom záberu
• Jednoduché pripojenie a zdieľanie vašich výtvorov prostredníctvom Wi-Fi a NFC
• Pokročilé ovládacie prvky a režimy snímania dávajú priestor kreativite

Základné charakteristiky fotoaparátu EOS 750D:
• Posuňte sa na novú úroveň s fotoaparátom EOS 750D
• Bezproblémová tvorba detailných snímok v každej situácii
• Nakrúcanie videa rovnako jednoduché ako fotografovanie
• Jednoduché pripojenie a zdieľanie vašich snímok s priateľmi kdekoľvek na svete

(Zdroj: TS Canon)