Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

treVolo: Elektrostatické prenosné Bluetooth reproduktory

treVolo: Elektrostatické prenosné Bluetooth reproduktory
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť BenQ, známa prevažne na poli so zobrazovacou technikou akou sú monitory alebo projektory, sa nevyhýba ani audio zariadeniam a uviedla tak prenosný elektrostatický Bluetooth reproduktorový systém s názvom treVolo.

Tento reproduktor používa rovnakú technológiu aká sa nachádza vo veľkých, pevných reproduktoroch umiestnených napríklad v obývačke.

Elektrostatická technológia pri vodičoch vytvára zvuk tak, že vyvíja tlak na tenkú membránu umiestnenú v elektrostatickom poli. Elektrostatické vodiče sú známe pre svoj vysoko transparentný zvuk a rýchlu odozvu vďaka membráne, ktorá má len zlomok veľkosti ako u bežných dynamických vodičov.

Reproduktory sa vyklápajú do priestoru a vertikálny rozptyl zvuku cez tenko vrstvové membrány sa prenáša obojsmerne dopredu a dozadu, čím sa pokryje oveľa väčšia plocha pre prirodzený zvuk. Prehrávané audio tak dosiahne takmer na ľubovoľné miesto v miestnosti a nedochádza k rezonancii vo vnútri krytu reproduktora, ktorá spôsobuje skreslenie u bežných typoch reproduktorov.

Reproduktory sú bezdrôtové a s prehrávacím zariadením komunikujú prostredníctvom Bluetooth pripojenia s prenosom dát cez aptX technológiu, ktorá zabezpečí CD kvalitu prenášaného audia.