Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Sony: Hudobný prehrávač Walkman NW-ZX2

TS Sony: Hudobný prehrávač Walkman NW-ZX2
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Do kolekcie hudobných prehrávačov Walkman® od Sony pribudla nová vlajková loď, ktorá je stvorená špeciálne pre milovníkov hudby. Walkman® NW-ZX2 so zvukom vo vysokom rozlíšení vám prináša vycibrený zvuk a hudobný zážitok neporovnateľný s CD kvalitou nech ste kdekoľvek.

Konverzia analógového signálu do digitálnych formátov ako CD či MP3 zvykne tlmiť čistotu pôvodného signálu a oberá nahrávku o pôvodnú kvalitu. Audio s vysokým rozlíšením však zabezpečuje bezstratovú konverziu a uchováva omnoho viac detailov v procese zmeny analógového signálu na digitálny. Výsledkom je tak autentický hudobný zážitok.

Digitálny zosilňovač zvuku S-Master HX zachováva zvukový signál v digitálnej rovine a podporuje bezstratové prehrávanie zvuku s vysokým rozlíšením. Táto pokročilá technológia umožňuje úpravu obrovského množstva zvukových dát bez akéhokoľvek skreslenia či šumu. Efektívny D SEE HX proces pretvára vysokofrekvenčné zvukové informácie, ktoré sa bežne strácajú pri konverzii. Ide o tzv. „upscalling“, pri ktorom je frekvencia a hĺbka nahrávky v komprimovanom formáte MP3 transformovaná na kvalitu blížiacu sa k vysokému Hi-res rozlíšeniu (192 kHz/24-bit).

Walkman

Novú generáciu NW-ZX2 si zamilujete. Konštrukcia prehrávača pozostáva z pevnej hliníkovej zliatiny, zatiaľ čo pozlátená medená platnička vo vnútri slúži na tlmenie elektrického odporu a napomáha k zvýšeniu celkovej kvality zvuku. Ďalším vylepšením, ktoré zaručene poteší každého audiofila, je dvojvrstvový kondenzátor vyrovnávajúci odchýlky v napätí či medené káble a čisté bezolovnaté spájkovanie. Výnimočnú kvalitu zvuku v Sony dosiahli aj vďaka vybraným komponentom vrátane cievok, rezistorov typu MELF a kondenzátorov s tenkou vrstvou elektród.

Jeden zdroj časového signálu nahradili dva, každý s vlastným kryštálovým oscilátorom - jeden pre zdroj 44.1/88.2/176.4 kHz (CD/DSD) a druhý pre 48/96/192 kHz zdroje. Bez ohľadu na typ hudobného súboru je zvuk mimoriadne čistý s lepším delením signálu do stereo kanálov.

NW-ZX2 je prvým Walkmanom® s podporou výkonného LDAC kodeku. Táto nová zvuková technológia od Sony ponúka vysokú kvalitu bezdrôtového zvukového prenosu cez Bluetooth® - dáta sú prenášané trikrát efektívnejšie ako v predošlých modeloch. Párovanie prehrávača na jeden dotyk s inými zariadeniami je rýchle a jednoduché s použitím NFC.

Praví milovníci hudby určite ocenia poriadnu kapacitu vnútornej pamäte: 128GB je skutočne dostatočná kapacita aj pre hudobnú kolekciu v Hi-res rozlíšení. Ak pomocou microSD karty rozšírite pamäť na 256GB, budete mať dostatok miesta na viac ako 1700 skladieb v v Hi-res formáte (približne 150MB/skladba). Výdrž Li-on batérie sa predĺžila až na neuveriteľných 60 hodín pri prehrávaní vo formáte MP3 . Prehrávač podporuje Wi-Fi a USB pripojenie, takže môžete počúvať hudbu z domácej DLNA siete či s použitím slúchadlových zosilňovačov .

Nový Walkman® NW-ZX2 s podporou High-Resolution Audio sa na európsky trh dostane na jar 2015.

(Zdroj: TS Sony)