Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: SONY 4K Handycam FDR-AX33

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový model kompaktnej videokamery Handycam FDR-AX33 od japonského výrobcu SONY prichádza s rozlišovacou schopnosťou 4K (QFHD 3860×2180 pixelov). Zaznamenané video sa ukladá pomocou pokročilého video formátu XAVC S. Dáta sa prenášajú vysokým prenosom až 100 Mbps, ktorý tak vďaka vysokej rýchlosti snímača minimalizuje skresľovanie obrazu.

FDR-AX33 používa novú technológiu pre stabilizáciu obrazu – Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS), ktorá pomáha zvýšiť kvalitu video výstupu pri 4K, kedy býva stabilizácia častým problém kvôli obrovskému množstvu dát v každom snímku. Výstup je s touto technológiou jemný, stabilný a nerozmazaný pri ohniskových vzdialenostiach od širokouhlých po rozšírený teleskopický zoom.

Pokročilý používatelia ocenia manuálny nastaviteľný krúžok a manuálne tlačidlo, ktorému sa dajú priradiť funkcie ako je zoom, ostrenie, uzávierka a iné.

Video zábery možno priamo prehrávať na kompatibilných 4K televízoroch prostredníctvom HDMI a pomocou pripojenia Wi-Fi a platforme USTREAM svoje nakrútené momenty môžete ukázať svojim blízkym.