Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Profesionálny tréning tenisu už nevyžaduje trénera

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
14. 5. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Náramky, ktoré merajú športovú a telesnú aktivitu nám pribúdajú do oblasti technológií snáď každý deň. Tento raz je tu niečo pre milovníkov tenisu. Nejde však o náramok a ani hodinky, ale o zariadenie, ktoré sa priamo pripevní k tenisovej rakete a spolupracuje so smartfónom.

Pre všetkých, ktorí chcú byť sami sebe trénermi tenisu je tu zariadenie s názvom Shot Stats Challenger. Je to klipsňa, ktorá sa napevno prichytí k sieťke tenisovej rakety a potom už meria všetko, na čo je stavaná. Zmierňuje vibrácie a využíva akcelerometer a gyroskop na zistenie informácii o vašom pohybe pri tenise: čas strávený na kurte, rýchlosť hlavy tenisovej rakety v momente odrazenia loptičky, počet odrazených loptičiek aj spôsob odrazu a dokonca i najfrekventovanejšie body odrazu na rakete. Niektoré informácie (napr. rýchlosť) prináša okamžite, a to vďaka vysoko-kontrastnému displeju. Ten ktorý je dokonca i dotykový, no odolá poriadnym nárazom.

Ďalšie informácie si pozeráte v štatistikách v smartfóne, na čo slúži nainštalovaná aplikácia. Pomocou nej si okrem iného môžete dokonca nahrávať video svojej hry, a potom v spomalených záberoch analyzovať svoje pohyby na tenisovom dvorci. No a aby tu bol i sociálny rozmer, vďaka aplikácii môžete zdieľať svoje výkony s komunitou ľudí, ktorá Shot Stats Challenger využíva tiež. Projekt však zatiaľ čaká na svoj čas na Kickstarteri.