Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná futbalová lopta vložila svoj mozog priamo do smartfónu

Inteligentná futbalová lopta vložila svoj mozog priamo do smartfónu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje niekoľko inteligentných futbalových lôpt, ktoré disponujú zabudovanými senzormi pre sledovanie rôznych parametrov, ako je trajektória alebo zatočenie lopty. No futbalová lopta DribbleUp má trocha odlišný prístup k inteligentnému tréningu. Neobsahuje totiž žiadnu elektroniku, no na jej povrchu sa nachádzajú značky, ktoré umožňujú sledovanie lopty prostredníctvom bezplatnej mobilnej aplikácie pre iOS a Android.

Používatelia začnú tak, že spustia aplikáciu na svojom smartfóne, ktorý potom vložia do priloženého stojanu a následne futbalovú loptu DribbleUp ukážu kamere smartfónu, aby sa na ňu mohla aplikácia zamerať a „zamknúť“ jej pozíciu. Potom už len stačí používateľovi odstúpiť a môže začať so sériou tréningových cvičení, ktorými ho aplikácia v reálnom čase sprevádza pomocou zvukových a vizuálnych podnetov. Smartfón môže byť prepojený s televízorom, čo uľahčí sledovanie kurzu pri výcviku v interiéri.

Inteligentná futbalová lopta DribbleUp neobsahuje žiadnu elektroniku, no na jej povrchu sa nachádzajú značky, ktoré umožňujú sledovanie lopty prostredníctvom bezplatnej mobilnej aplikácie pre iOS a Android.

Jednotlivé série tréningových cvičení sú rozdelené do troch hlavných kategórií: streľba (výkop), žonglovanie či triky a práca s loptou na zemi. Vďaka rozvoju zručností hráčov sa cvičenia časom stanú náročnejšími. Aplikácia tiež poskytuje spätnú väzbu po každom tréningu, sleduje výkon a ohodnotí zručnosť používateľa.

Samotnú inteligentnú futbalovú loptu DribbleUp označuje výrobca, že „spĺňa štandardy kvality“ a je vyrobená v klasickej šesťuholníkovej textúre zo syntetickej kože. K dispozícii bude v troch veľkostiach, aby vyhovovala rôznym vekovým skupinám.

Aplikácia poskytuje spätnú väzbu po každom tréningu, sleduje výkon a ohodnotí zručnosť používateľa s futbalovou loptou DribbleUP.

Futbalová lopta DribbleUp je v súčasnosti predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume od 49 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola nastavená na 89,99 dolárov. V prípade úspechu kampane a ak pôjde všetko podľa plánov výrobcu, prvé inteligentné futbalové lopty DribbleUp by mali byť distribuované už v októbri.

Inteligentná futbalová lopta DribbleUp bude k dispozícii v troch veľkostiach tak, aby vyhovovala rôznym vekovým kategóriám.