Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Adidas vydáva svoje prvé 3D tlačené športové topánky

Adidas vydáva svoje prvé 3D tlačené športové topánky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Adidas sa už nejaký ten čas zaoberá možnosťami využitia 3D tlače pre výrobu obuvi a prvým výsledkom úsilia vývojárov sa stali športové topánky s názvom 3D Runner, ktoré budú k dispozícii v obmedzenom počte aj pre spotrebiteľov.

Viac ako pred rokom predstavila spoločnosť Adidas koncept bežeckých topánok 3D Futurecraft vyrobených za pomoci technológie 3D tlače. Išlo o prvé kroky smerom k budúcnosti, kedy si používatelia budú môcť vybrať pár na mieru vyrobených topánok. Pokrok v tejto oblasti predstavujú športové topánky 3D Runner, ktoré síce nebudú prispôsobené na mieru pre konkrétneho nositeľa, no sú skrz naskrz vyrobené za pomoci 3D tlače.

Spoločnosť Adidas vydáva svoje prvé 3D tlačené športové topánky s názvom 3D Runner

Športové topánky 3D Runner majú vrchnú časť vyrobenú z kombinácie otvorenej a uzatvorenej pletenej štruktúry, ktorú Adidas nazýva Premeknit. 3D tlačená pavučinová štruktúra má rôznu hustotu. Zvyšok topánky tvorí 3D tlačená podrážka, ktorá nie je lepená ani šitá, čo by podľa spoločnosti mohlo priniesť používateľovi väčšiu pružnosť a oporu.

Športové topánky Adidas 3D Runner sú kompletne vyrobené za pomoci technológie 3D tlače

Adidas samozrejme bude pokračovať vo vývoji s cieľom vytvorenia 3D tlačených topánok, ktoré budú prispôsobené na mieru pre konkrétneho používateľa, vrátane tvaru chodidla, osobných preferenciách, bežeckého štýlu a požiadavkách na výkon.

Hoci budú športové topánky Adidas 3D Runner prístupné verejnosti, zatiaľ sa na trh dostanú v obmedzenom počte. V USA sa dajú rezervovať prostredníctvom aplikácie Adidas Confirmed za cenu 333 dolárov a majiteľ si ich bude môcť vyzdvihnúť od 15. decembra v novej predajni Adidas Flagship v New Yorku. Ten istý deň bude obmedzený počet topánok 3D Runner k dispozícii aj v Londýne a Tokiu.

3D tlačené športové topánky Adidas 3D Runner budú v obmedzenom počte k dispozícii aj pre verejnosť