Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sophia: Švihadlo s inteligentnými funkciami

Sophia: Švihadlo s inteligentnými funkciami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Športové zariadenia a pomôcky dostávajú od vývojárov čoraz väčšiu pozornosť a preto im aj pridávajú inteligentné funkcie pre sledovanie rôznych údajov, ktoré môže používateľ využiť pre zlepšenie svojho výkonu. Výnimkou nie je už ani také švihadlo a jedno také sa uchádza o pozornosť aj na start-up stránke Kickstarter.

Švihadlo s názvom Sophia, tak ako iné inteligentné fitnes zariadenia, sa s používateľovým smartfónom spája prostredníctvom bezdrôtového pripojenia, v tomto prípade je to technológia Bluetooth.

Dodaná aplikácia pre mobilné zariadenia je kompatibilná s operačnými systémami Android a iOS a poskytne používateľovi prehľad o spálených kalóriách, počte vykonaných skokov a celkový progres v nastavenom cieli.

Okrem toho aplikácia ponúka pre súťaživých športovcov aj možnosť porovnávať a súťažiť o lepšie dosiahnuté výsledky. Stačí jednoducho vyzvať svojho priateľa a súboj o lepšiu výdrž sa môže začať. O dosiahnuté výsledky sa môže používateľ podeliť aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Sophia

Samotné švihadlo je vybavené malou LCD obrazovkou, umiestnenou na jednej rukoväti švihadla. Používateľ má tak okamžitý prehľad o počte vykonaných skokov a môže sa tak sústrediť na cvičenie bez jeho prerušenia, aby si údaje skontroloval vo smartfóne.

Rukoväte švihadla Sophia sú ergonomicky navrhnuté tak, aby sa ľahšie prispôsobili ruke používateľa a aby ich držanie bolo pohodlné. K tomu prispieva aj výber materiálov, pričom vnútorná strana rukoväte je pre pevnejší úchop potiahnutá kožou. Rukoväte švihadla sa vďaka svojmu dizajnu dajú do seba jednoducho zacvaknúť, čo príde vhod pri ich prenose.

Švihadlo Sophia ponúka viacero farebných vyhotovení a jeho batéria vydrží na jedno nabitie rátať skoky približne jeden mesiac pri 30 minútovom cvičení denne.

Sophia