Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung má recept na to, ako byť FIT

Samsung má recept na to, ako byť FIT
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
10. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podľa štatistík sa pokúša 60% Európanov starať o svoje zdravie a životný štýl, no iba polovici z nich sa to i darí. Skóre sa snažia vylepšiť výrobcovia moderných technológií, ktorí vkladajú rôzne fitness senzory a snímače do mobilných zariadení. Tie máme totiž neustále so sebou.

Ľuďom chýbajú komplexné informácie

Viacerí opýtaní uviedli, že im chýba celkové monitorovanie životného štýlu. Mať totiž údaje o športovej aktivite je jedna vec, no ohľad sa neberie na život všeobecne. I to je dôvod, prečo sa im fyzická kondícia nezlepšuje.

Samsung má na tieto výhrady odpoveď v podobe smartfónu GALAXY S5, kde môžete pomocou vylepšenej aplikácie S Health 3.0 a iným doplnkovým aplikáciám fungovať s vaším smartfónom ako s osobným trénerom. Okrem údajov o stravovaní a cvičení tu máte i krokomer, vstavaný snímač pulzovej frekvencie aj monitor spánku. Spánok je totiž jedným z najdôležitejších faktorov, aby ste sa cítili fit.

Bohužiaľ, nie je mnoho takých, ktorí idú cieľavedome za športovaním. Chýba pevná vôľa. Podľa prieskumov iba 1 z 10 Európanov cvičí odporúčane aspoň 3x do týždňa.

Riziko osobného zlyhania minimalizuje smartfón Samsung GALAXY S5 už len tým, že je používateľovi neustále nablízku. Vďaka množstvu aplikácií je možné spoločne strážiť cvičenie aj stravovanie a monitorovať hmotnosť, jedálny lístok, ale aj príjem tekutín. Napríklad aplikácia Lark (Osobný wellness asistent) poskytuje fitness odporúčania na mieru i povzbudenia, takže používateľ akoby mal svojho osobného trénera stále pri sebe.

Samsung GALAXY S5 si okrem toho môžete spárovať i s Gear a Gear Fit, čo pridá ďalšiemu monitoru na hodnote.

Odborník radí: 

Málo fyzickej aktivity, nezdravá strava... to všetko ovplyvňuje fyzické zdravie, ale aj výkony v práci či duševnú pohodu. Ako zmeniť svoje správanie a riešiť problémy nezdravého životného štýlu, vysvetľuje profesor Pieter Kruger, klinický psychológ z LPP Consulting, ktorý pracuje pre najrôznejšie organizácie, nemocnice, ale aj elitné športové tímy.

Odstránenie bariér:

• Vytvorte si podnety alebo pripomienky, ktoré vám pomôžu sledovať určité činnosti, najmä pri správaní, ktoré chcete zmeniť.
• Uvedomte si okolnosti, za ktorých by ste s najväčšou pravdepodobnosťou vo svojom snažení zlyhali.
• Náročné porazí jednoduché: uľahčite si zmenu svojho životného štýlu. Rozhodnite sa večer pred tým, než idete do posilňovne, čo si chcete vziať – nájdite tašku a pripravte si všetko oblečenie a pomôcky tak, že bude ľahké nasledujúci deň vyraziť do posilňovne. Pripomínajte si, prečo chcete urobiť správnu vec a nie tú ľahšiu.
• Neskôr porazí teraz: pračlovek nemal žiadne záruky, že prežije do budúceho dňa, takže podľa evolučného procesu napríklad skonzumoval potraviny ihneď, ako sa k nejakým dostal. Nedovoľte, aby váš mozog išiel cestou najmenšieho odporu a nechal vás robiť to, čo vyzerá dobre teraz.
• Akcia predchádza motiváciu: je dôležité, aby ste vedeli, že to robíte dobre. Ak viete, že cvičenie a zdravé stravovanie bude mať pozitívny vplyv na vaše zdravie, začnite robiť konkrétne plány, ako to dosiahnuť. Jednoducho začnite a čoskoro sa stanete dostatočne motivovanými v tom pokračovať – zvlášť potom, čo sa začnete cítiť dobre a uvidíte pozitívny vplyv na váš celkový život.
• Pokúste sa zaradiť cvičenie do vášho bežného dňa a správania: používajte krokomer alebo aplikácie na vašom smartfóne, aby ste sledovali svoje menej znateľné každodenné cvičenie (napríklad cesta pešo na nákup). Budete sa diviť, koľko krokov vám tieto malé zmeny v správaní nazhromaždia.
• Veďte si záznamy o tom, čo každý deň skonzumujete: technológie ako aplikácia S Health 3.0 zabezpečia, že záznamy budú vždy s vami na vašom smartfóne. Rýchlo sa vzdáte nezdravých pochúťok, keď uvidíte, ako kalórie narastajú.
• Dostatočne spite: rovnako dôležité ako cvičenie a strava je pre vašu celkovú pohodu kvalitný spánok.