Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

August Home: Zámok na diaľkové ovládanie

August Home: Zámok na diaľkové ovládanie
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
21. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ideu odomykania dverí cez aplikáciu v smartfóne priniesol už nejeden výrobca, avšak firma August, ktorá je súčasťou giganta Assa Abloy, išla so svojim riešením ešte kúsok ďalej. Ale pekne po poriadku, prvé riešenie priniesla firma August už v roku 2015, neustále však svoj produkt zlepšovala a teraz má riešenie ako šité aj na zložitejšie úlohy.

S firmou Deliv sa totižto dohodli na vytvorení takej platformy donáškovej služby, že vám balík doručia aj keď nebudete doma. Samozrejme nebudú sa dnu nijako dobíjať, len dostanú jednorazový kód do svojich zariadení, ktorý vyprší hneď ako balík doručia a zatvoria za sebou dvere. Je to síce trocha zvláštny pocit, dať niekomu prístup do domu, ale aj na toto vo firme August mysleli.

August Home: Zámok na diaľkové ovládanie

Celý systém je vybavený kamerou a vy vidíte kto kód používa, aj čo robí. Takže nejaká rýchla púť za vašimi cennosťami sa nekoná. Samozrejme tu sa musia dohodnúť obe strany a bezpečnosť a diskrétnosť vyriešiť aj na strane kuriéra. No výhody pri kuriérovi nekončia. Uponáhľaní majitelia psíkov či iných domácich miláčikov vedia poskytnúť dajakej zodpovednej osobe dočasný prístup domov, aby sa o zvieratá postarala.

August Home: Zámok na diaľkové ovládanie

Stáva sa vám, že neviete či ste zamkli? Zámok od August sa automaticky zamkne hneď ako opustíte byt alebo dom. Samozrejme musíte mať zapnuté GPS na smartfóne. Ak chcete vedieť, či sa už deti vrátili zo školy, tak jednoducho si pozriete históriu príchodov a odchodov a budete mať prehľad.

Elektronické zámky budú zrejme čoskoro tak bežné ako samotné smartfóny. To však zvýši dôraz na bezpečnosť použitých systémov, pretože ak niekto nájde v programe strážiacom vaše dvere chybu, tak akoby ste ani nezamkli.

August Home: Zámok na diaľkové ovládanie