Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robot ako z Hviezdnych vojen môže slúžiť aj u vás doma

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
2. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zrejme za tým bola inšpirácia nejakým sci-fi filmom, keď sa bývalý zamestnanec Googlu, Pierre Lebeau , rozhodol stvoriť domáceho robota s názvom Keecker. Tento milý robot poslúcha svojich majiteľov na slovo a to doslova.

Príkazy mu môžete dávať ústne a on príde a pokúsi sa vás zabaviť. V tom sa samozrejme skrýva hlavne premietnutie filmu či pustenie hudby. Pre filmy je vybavený výkonným projektorom ktorý dokáže rozsvietiť uhlopriečku až do 3,8 metra. Vie vám potom premietnuť video či už na stenu alebo strop. Dokonca aj pri varení vám vie premietať návod z internetu napríklad priamo na skriňu v kuchyni.

O zvuk sa zasa postará zabudovaný 4.1 audio systém so subwooferom. V kombinácii s Wi-Fi pripojením sa môžete pozerať na filmy a seriály z HBO, Netflixu či iných streamovacích služieb. Ako samohybný projektor by však Keecker až tak za veľa nestál. Výrobca teda neváhal a spravil z neho aj domáceho strážnika či skôr kontrolóra.

Domáci robot Keecker slúži najmä ako pojazdný projektor a prehrávač hudby.

Vďaka aplikácii dokážete sledovať hodnoty hluku, vlhkosti, teploty či dokonca svetla u vás doma a to aj keď ste napríklad v práci. V prípade, že by sa po byte pohyboval niekto kto nemá, viete to okamžite zistiť. Výrobca sa tiež rozhodol pre riešenie s dvomi kamerami. Vrchná kamera je od Sony a má optiku umožňujúcu plný 360 stupňový záber a druhá kamera je zasa predná a slúži pre navigovanie robota.

Domáci robot Keecker.

Pomocou aplikácie sa dá robot Keecker aj ovládať a používateľ s ním môže pohybovať ako s autíčkom na ovládanie. Robot sa tak môže pohybovať po byte a skontrolovať zdroj hluku či jednoducho skontrolovať domácich miláčikov. V prípade, že sa Keecker pohybuje sám, tak vďaka inteligentnému softvéru a sade senzorov sa vie vyhnúť prekážkam. Po zmapovaní priestorov sa vie aj efektívne presúvať.

Batéria vydrží 6 hodín premietania filmov alebo až 3 dni keď Keecker prehráva len hudbu. A dokonca celý týždeň, ak je v strážnom režime bez zvuku či projekcie.

Toto dizajnovo vydarené sci-fi vajíčko je malým krôčikom k futuristickej domácnosti a hoci je zatiaľ vcelku drahé, časom by mohlo byť v domácnostiach bežným zjavom.

Domáci robot Keecker slúži najmä ako pojazdný projektor a prehrávač hudby.