Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Axis Gear pridá vašim žalúziám inteligentný motorický pohon

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Axis sa na výstave CES 2018 pochválila zariadením Axis Gear, ktoré je navrhnuté pre motorizáciu existujúcich okenných žalúzií a zároveň sa dá použiť s inteligentnými systémami pre automatizáciu domácnosti v ekosystéme Internetu vecí.

Zariadenie Axis Gear obsahuje motorizovaný pohon, ktorý sa pripája k retiazke existujúcich žalúzií alebo tienidla v domácnosti. Keď motor cez prevod otáča retiazku dopredu alebo dozadu, žalúzie sa zdvihnú alebo spustia presne tak, ako keby ste ich ovládali ručne.

Axis Gear poskytne motorizované ovládanie existujúcich žalúzií či roliet v domácnosti.

Axis Gear dokáže pracovať s rolovacími tienidlami, vertikálnymi žalúziami, s rímskymi roletami a závesmi. Spoločnosť tvrdí, že zariadenie sa dá použiť na akékoľvek okenné tienenie od akéhokoľvek výrobcu, bez ohľadu na jeho veľkosť alebo hmotnosť. Bezdrôtové ovládanie pripojenej jednotky cez smartfón je samozrejmosťou a dokonca netreba riešiť napájanie cez elektrickú zásuvku alebo nabíjaním batérií. Jednotka prichádza s kompaktným solárnym panelom, ktorý je diskrétne schovaný za žalúziou.

Axis Gear poskytne motorizované ovládanie existujúcich žalúzií či roliet v domácnosti.

Základný model Axis Gear obsahuje pripojenie Bluetooth a je ho teda možné ovládať prostredníctvom aplikácie pre operačné systémy iOS a Android. K dispozícii sú aj modely s podporou Z-Wave a ZigBee pre použitie s inteligentnými systémami domácej automatizácie v ekosystéme Internetu vecí. Zariadenie má aj dotykové LED rozhranie, ktoré indikuje aktuálnu polohu žalúzie. Rozhranie môže poslúžiť ako lokálne ovládanie v prípade, ak má používateľ vybitý smartfón alebo nastane výpadok centrálnej jednotky Internetu vecí s cloudovým serverom.

Verzia Axis Gear s Bluetooth je k dispozícii za 199 dolárov za jeden kus. Verzie zariadenia s podporou ZigBee a Z-Wave budú k dispozícii čoskoro za cenu 249 dolárov za jeden kus.

Axis Gear poskytne motorizované ovládanie existujúcich žalúzií či roliet v domácnosti.