Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smart Home startup Domotron bude reprezentovať Slovensko na WebSummite

Smart Home startup Domotron bude reprezentovať Slovensko na WebSummite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovenský technologický startup Domotron, ktorý vyvíja vlastné riešenia riadenia inteligentných domácností, bude reprezentovať Slovensko na najväčšej technologickej konferencii na svete WebSummit.

„Na WebSummite sa zídu šéfovia nadnárodných spoločností, technologický odborníci a zástupcovia progresívnych startupov z celého sveta. Sme nesmierne radi, že tento rok sa k nim pridá aj Domotron. Našim cieľom v Lisabone bude v prvom rade kvalitná reprezentácia Slovenska prostredníctvom nášho produktu. Zároveň budeme hľadať potenciálnych investorov a partnerov pre expanziu na zahraničné trhy v Európe a Blízkom východe,“ povedal CEO Domotronu Martin Budaj.

Alpha program WebSummitu je určený pre prezentáciu startupov. Účastníci tohto programu budú mať priestor pre prezentáciu svojich produktov na samostatnej prednáške. Okrem toho budú mať príležitosť zaujať aj stánkom v priestoroch lisabonskej Altice aréne. Startupy boli do tohto programu vyberané organizátormi konferencie. Zo všetkých prihlásených doň postúpilo cez tri výberové kolá menej ako 10% startupov.

„Okrem detailnej prihlášky sme absolvovali ďalšie dve kolá výberu, ktoré pozostávali z rozhovoru s jedným z porotcov, počas ktorého sme zadefinovali náš produkt. Následne sme boli vyzvaní, aby sme poslali tzv. pitch deck, ktorý obsahoval biznis plán, detailnú prezentáciu nášho riešenia inteligentnej domácnosti a v neposlednom rade najnovšie unikátne inovácie, ktoré sme do Domotronu integrovali,“ priblížil obchodný riaditeľ Domotronu Alexander Janušek.

Smart Home startup Domotron bude reprezentovať Slovensko na WebSummite

Podľa technického riaditeľa Domotronu Jána Zuštiaka, medzi základné piliere úspešnej prihlášky na WebSummit patrí unikátne slovenské riešenie riadenia inteligentných domácností. „Naše riešenie stojí na dvoch pilieroch: kvalitný priemyselný hardvér, ktorý riadi váš inteligentný dom a užívateľsky jednoduchý a ľahko modifikovateľný softvér. V neposlednom rade sú to však aj inovácie, ktoré sme do Domotronu integrovali,“ dodal Zuštiak.

Inovácia, ktorá najviac oslovila porotu, bola integrácia hlasovej asistentky Alexy od Amazonu. Vďaka nej dokážu Slováci ovládať svoju inteligentnú domácnosť aj hlasom. Podľa Budaja, bolo možné integrovať Alexu vďaka cloudovému systému.

Medzi ďalšie pripravované inovácie patrí integrácia hlasového asistenta Google Home a počasia od Googlu. „V súčasnosti pracujeme aj na vývoji tzv. Domotron Analytics. Táto služba bude porovnávať všetky dáta, ktoré namerajú senzory inteligentnej domácnosti. Tieto dáta budú prezentované v grafe. Zákazník si tak bude vedieť presne porovnať napríklad vývoj spotrebovanej elektrickej energie a podľa toho si naplánovať vykurovací plán pre najbližšiu vykurovaciu sezónu tak, aby ušetril čo najviac financií,“ povedal Zuštiak.

Konferencia WebSummit sa uskutoční 6. – 9. novembra 2017 v portugalskej metropole Lisabon. Podľa organizátorov sa na nej zúčastní viac ako 60.000 návštevníkov, 1.000 spíkrov, 2.000 startupov a 2.200 novinárov z viac ako 160 krajín sveta.

Smart Home startup Domotron bude reprezentovať Slovensko na WebSummite

(Zdroj: Tlačová správa Domotron)