Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Amazon odhalil nové inteligentné reproduktory s asistentkou Alexa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon predviedla tri nové hardvérové zariadenia s technológiou digitálnej asistentky Alexa. Ide o aktualizáciu portfólia inteligentných reproduktorov Echo, ktoré sa od seba líšia najmä svojou veľkosťou a dizajnovým prevedením.

Nový a menší inteligentný reproduktor Amazon Echo prichádza z celým radom rôznych druhom vonkajšieho opláštenia, ktoré pokrýva reproduktor, od textilu až po drevo, niečo na spôsob konkurenčného reproduktora Google Home. Nové Echo má špeciálny basový a výškový menič, ktorý vylepšuje zážitok z počúvania hudby a reproduktor dokáže zvládnuť prehrávanie zvuku vo viacerých miestnostiach.

Inteligentný reproduktor Amazon Echo s funkciou digitálnej asistentky Alexa.

Druhý model Amazon Echo Plus je väčší a svojim tvarom pripomína pôvodné zariadenie Echo, no do vienka dostal vylepšený zvuk a všetky aktualizácie, ktoré získal jeho menší model. Okrem toho má v sebe Pluska vstavaný inteligentný hub pre väčšiu kontrolu nad rôznymi zariadeniami a senzormi v ekosystéme Smart Home.

Inteligentný reproduktor Amazon Echo Plus s funkciou digitálnej asistentky Alexa.

Posledným prídavkom do novej rodiny inteligentných reproduktorov Echo je model s názvom Echo Spot. Ide v podstate o vynovené zariadenie Echo Dot, ktoré je navrhnuté tak, aby sa pripájalo k väčšiemu reproduktoru Echo, no tentoraz má malý 2,5 palcový displej. Jedným z jeho trikov je aj uskutočňovanie video hovorov.

Inteligentný reproduktor Amazon Echo Plus sa predáva za 149,99 dolárov, zatiaľ čo jeho menší brat Echo vás vyjde na 99 dolárov. Cena zariadenia Echo Spot bola stanovená na 129,99 dolárov.

Inteligentný reproduktor Amazon Echo Spot s funkciou digitálnej asistentky Alexa.