Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NOVA: Bezdrôtový Smart reproduktor, ktorý rozžiari celú domácnosť

NOVA: Bezdrôtový Smart reproduktor, ktorý rozžiari celú domácnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Creative uviedla nový bezdrôtový reproduktor NOVA s podporou Wifi a Bluetooth pripojenia, ktorý je navrhnutý aj pre konfiguráciu Multi-Room a navyše má v sebe integrovanú funkciu digitálneho asistenta pre hlasové pokyny. Reproduktor tiež môže poslúžiť aj ako štýlová lampa, ktorá naladí tú správnu atmosféru v domácnosti.

Bezdrôtový reproduktor Creative NOVA má jednoduchý ergonomický dizajn, ktorý trocha pripomína vajce s praktickým držiakom pre prenášanie. Spodná časť tela je samotný reproduktor, zatiaľ čo zvyšok slúži ako lampa. Na vrchu sa nachádzajú ovládacie tlačidlá. NOVA pritom môže navodiť príjemnú náladu počas počúvania hudby práve prostredníctvom farebného svetla, ktoré môže žiariť až v 16,8 miliónoch farbách.

Bezdrôtový inteligentný reproduktor Creative NOVA.

NOVA podporuje online hudobné služby Spotify, iHeart Radio, Tidal a Napster. Reproduktor je navrhnutý aj pre rozloženie do viacerých miestností v systéme Multi-Room cez domácu Wifi sieť, pričom používateľ dokáže všetky reproduktory ovládať naraz v sprievodnej mobilnej aplikácii. Prehrávanie na cestách alebo výletoch mimo domácnosti je možné prostredníctvom Bluetooth 4.2 z prepojeného mobilného zariadenia, alebo z microSD karty, ktorá poslúži ako bezstratový audio prehrávač s podporou formátov MP3, WMA, WAV a FLAC.

Bezdrôtový inteligentný reproduktor Creative NOVA.

Nový bezdrôtový reproduktor Creative NOVA je možné ovládať na diaľku aj prostredníctvom hlasových asistentov Google Now alebo Apple Siri. No samotné zariadenie sa môže pochváliť aj integrovanou digitálnou asistentkou Amazon Alexa, ktorá sa aktivuje jednoduchým poklepaním na reproduktor a už sa jej používateľ môže pýtať na rôzne veci, napríklad aké bude počasie či aká je dopravná situácia v okolí, alebo mu povie najnovšie správy.

Bezdrôtový inteligentný reproduktor Creative NOVA.

Aby toho nebolo málo, používateľ má možnosť cez Alexu svojim hlasom ovládať aj všetky kompatibilné inteligentné zariadenia v domácnosti, ktoré patria do rodiny zariadení Wemo, Philips Hue, Wink, Honeywell, Insteon a Samsung SmartThings. Používateľ tak napríklad vie zadať príkaz na vypnutie osvetlenia v kuchyni, ktorú práve opustil.

Cena ani dostupnosť neboli zatiaľ zo strany spoločnosti Creative oznámené.

Bezdrôtový inteligentný reproduktor Creative NOVA.