Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvý chytrý ekosystém LG pre platformy Amazon Alexa a Google Assistant

Prvý chytrý ekosystém LG pre platformy Amazon Alexa a Google Assistant
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics (LG) stále rozširuje portfólio produktov v oblasti inteligentnej domácnosti s cieľom spolupracovať s čo najväčším počtom chytrých platforiem. Intenzívne sa venuje vývoju ekosystému s radom inteligentných výrobkov zahŕňajúcich nielen domáce spotrebiče, ale aj roboty, ktorí vedia zdraviť, upratovať alebo kosiť trávu.

„Vývoj technológie pre rozoznávanie hlasu hrá kľúčovú úlohu v pokroku našich zariadení IoT a chytrých technológií. Vďaka tomu, že sa držíme filozofie otvorenej platformy, môžeme našim zákazníkom poskytovať širokú škálu služieb, čo nemá v celom odvetví konkurencii. Posilnením našich vzťahov so spoločnosťami Google, Amazon a ďalšími hráčmi v tomto odbore robíme obrovský krok vpred v rámci štvrtej priemyselnej revolúcie,“ hovorí Andrea De Sousa z pobočky LG.

Vstavané Wi-Fi pripojenie v spotrebičoch pre rok 2017 uľahčuje zákazníkom výrazným spôsobom interakciu. Chladnička LG Smart InstaView Door-in-Door s podporou vlastnej chytrej webovej platformy LG webOS je 100% kompatibilná so všetkými pohodlnými funkciami, ktoré ponúka hlasová služba Amazon Alexa. S viac ako 15 000 funkciami zvládne Alexa riadiť chytré domáce zariadenia, prehrávať hudbu, zariadiť servis automobilu, nastaviť časovač atď.

Najnovšie v roku 2017 je s chytrými domácimi spotrebičmi LG kompatibilný aj Google Assistant prostredníctvom prístroja Google Home, či vhodného telefónu s OS Android alebo iPhone. S pomocou nástroja Google Assistant môžu užívatelia vykonávať celý rad úkonov. Napríklad kontrolovať zostávajúci čas pracieho programu alebo oznámiť chladničke, aby vyrobila viac ľadu - to všetko bez použitia rúk. A keďže asistent v zariadení Google Home vie rozlišovať hlasy od seba navzájom, môže sa zapojiť do svojej činnosti celá rodina.

K obom inteligentným hlasovým platformám možno pristupovať pomocou LG SmartThinQ Hub - brány k šikovnému ekosystému LG. Ten zbiera informácie z chytrých spotrebičov i bežných zariadení pripojených k snímačom SmartThinQ prostredníctvom Wi-Fi, Zigbee a Bluetooth. Informácie sa zobrazujú vo forme upozornenia na LCD displeji alebo skrz vstavaný reproduktor.

Prvý chytrý ekosystém LG pre platformy Amazon Alexa a Google Assistant.

Prvýkrát bude v Európe LG vystavovať svoje inteligentné roboty na čele s veľmi prívetivým Hub Robotom. Hub Robot je viac než len asistent - s pomocou technológie rozoznávanie hlasu sa pripája k iným šikovným zariadeniam LG a vďaka nemu sú domáce práce príjemnejšie. K zmene nastavenia úrovne sušenia v programe sušičky alebo zapnutie klimatizácie v inej miestnosti stačí hlasový povel.

Airport Guide Robot a Airport Cleaning Robot predstavujú základ iniciatívy spoločnosti LG v oblasti robotov mimo domácnosť. Airport Guide Robot používa vlastnú platformu pre rozoznávanie hlasu a rozumie kórejčine, angličtine, čínštine a japončine - štyrom najčastejším jazykom, ktorými sa hovorí na medzinárodnom letisku v Inčchone. Robot rýchlo nasníma palubnú vstupenku cestujúceho a poskytne mu informácie o lete, čase i počasie v cieľovom meste. Tento milý robot je v súčasnosti v plnej prevádzke na najväčšom kórejskom letisku, kde priateľsky víta cestujúcich a odvádza neskoro prichádzajúci k ich odletovej bráne v rekordnom čase.

Lawn Mowing Robot, ktorý bude mať svoj európsky debut na veľtrhu IFA, kosí trávu presne, spoľahlivo a predovšetkým bezpečne. Je vybavený mnohými pokročilými snímačmi, ktoré obsahujú aj letiskoví roboti, za všetkých okolností pozná svoju polohu a sleduje všetky viditeľné prekážky - napríklad stromy a ploty - aby mohol dosahovať maximálny výkon.

(Zdroj: Tlačová správa LG)