Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smart budík Sandman Doppler s podporou digitálnej asistentky Alexa

Smart budík Sandman Doppler s podporou digitálnej asistentky Alexa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový budík Sandman Doppler nešpekuluje nad špeciálnymi spôsobmi, ako zobudiť tuho spiaceho používateľa a radšej sa drží zaužívaných koľají. Vývojári tak mali priestor na implementovanie viacerých prospešných funkcií, ktoré väčšina ľudí môže považovať za celkom praktické.

Zrejme najväčšou a najužitočnejšou funkciou, ktorú dostal do výbavy nový inteligentný budík Sandman Doppler, je implementácia podpory väčšiny „zručností“ známej digitálnej asistentky Alexa od Amazonu. Ak patríte medzi tých, ktorí váhajú či vyskúšať hlasové ovládanie zariadení, skúste si predstaviť situáciu, keď ležiac na posteli jednoducho poviete svojmu budíku: „Prebuď ma o 7 hodine ráno,“ samozrejme zatiaľ len v angličtine.

Inteligentný budík Sandman Doppler funguje aj ako šikovný stereo Bluetooth reproduktor s výkonom 14 wattov. Navyše na zadnej strane budíka nájdete šesť integrovaných USB portov, čo príde vhod pri nabíjaní množstva mobilných zariadení nielen počas spánku v noci. Vývojári mysleli aj na budúcnosť a tak sa dá dokúpiť vymeniteľná doska s trojicou portov USB-C, ktorá nahradí jestvujúce tri USB porty.

Nový budík Sandman Dopplet získal podporu väčšiny funkcií známej digitálnej asistentky Alexa od Amazonu.

Budík Sandman Doppler disponuje aj niekoľkými dobrými dizajnérskymi nápadmi. Obrovské LED číslice hodín sa dajú stmievať, rozlíšiť farebne či sa dá nastaviť ich jas tak, aby sa automaticky stmieval podľa svetla v miestnosti alebo boli číslice úplne vypnuté. Vnútorná nabíjateľná batéria pritom v prípade výpadku elektrického prúdu pokryje napájanie budíka. Na displeji sa nachádzajú aj indikátory zobrazujúce priame informácie, ako je napríklad počasie, premávka a teplota. Samozrejme nechýba ani sprievodná aplikácia pre ovládanie všetkých funkcií cez smartfón alebo tablet.

Na zadnej strane budíka Sandman Doppler sa nachádza šesť integrovaných USB portov pre nabíjanie mobilných zariadení.

Inteligentný budík Sandman Doppler je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 119 dolárov. Vývojárom sa už podarilo niekoľkonásobne prekročiť požadovanú čiastku 25 000 dolárov. Ak pôjde všetko podľa plánu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť distribuované niekedy v júli 2018.

Budík Sandman Doppler môže poslúžiť aj ako stereo Bluetooth reproduktor s výkonom 14 wattov.