Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné svetlá Ikea si porozumejú s asistentmi Amazon, Google a Apple

Inteligentné svetlá Ikea si porozumejú s asistentmi Amazon, Google a Apple
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ikea sa rozhodla spraviť krok k zlepšeniu funkcionality svojej produktovej línie Wifi pripojených svetiel s názvom Trådfri. V nasledujúcich mesiacoch sa tak tieto produkty stanú kompatibilné s digitálnymi asistentmi Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri. Tie používateľom prinesú hlasové ovládanie a ďalšie možnosti nastavenia osvetlenia podľa nálady.

Spoločnosť Ikea sa už nejaký ten čas zaoberá vývojom smerom k inteligentnej domácnosti budúcnosti. Už v roku 2015 predávala nábytok so vstavaným bezdrôtovým nabíjaním a predstavila aj budúcnosť varenia s konceptom dizajnu kuchyne Ikea Concept Kitchen 2025.

Zavedenie hlasového ovládania do produktovej línie svetiel Trådfri je tak ďalším príkladom zariadení pre inteligentnú domácnosť. Svietidlá sa pripájajú prostredníctvom domácej Wifi siete k používateľovmu smartfónu či tabletu. Používateľ vie pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie ovládať osvetlenie v domácnosti, vrátane takých možností, ako je stlmenie svetla, zmena teploty farieb, či vytvorenie profilov pre osvetlenie podľa nálady a časovače spustenia osvetlenia.

Produktová línia inteligentných Wifi svetiel Ikea Trådfri bude čoskoro kompatibilná s digitálnymi asistentmi od spoločností Amazon, Google a Apple.

No už počas tohto leta alebo v skorom začiatku jesene sa svetlá Trådfri budú dať ovládať aj prostredníctvom hlasu cez technológie osobných digitálnych asistentov Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri. Podľa vyjadrenia spoločnosti Ikea to tiež umožní integráciu svetiel s iným príslušenstvom, ktoré využíva tie isté technológie, ako sú napríklad inteligentné termostaty, stropné ventilátory či dverné zámky.