Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Druhá generácia prenosnej klimatizácie Evapolar je ešte viac efektívnejšia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prenosná klimatizačná jednotka Evapolar je dôkazom úspešnej start-up kampane, ktorá oslovila viac ako 6500 používateľov a vyzbieraných bolo viac ako 1,2 milióna dolárov. Výrobca sa po tomto úspechu opäť obracia na spotrebiteľov s vylepšenou druhou generáciou s jednoduchým názvom Evapolar 2, ktorej sa v start-up kampani už teraz podarilo prekročiť požadovaný finančný cieľ.

Pôvodná prenosná klimatizačná jednotka Evapolar s pomocou jedinej 750 ml nádrže na vodu dokázal pracovať štyri až šesť hodín, pričom v závislosti od vlhkosti a teploty mohla priestor ochladiť maximálne na 17 ° C. V takom malom tele to bolo možné pomocou vlastnej technológie EvaBreeze, čo je materiál obsahujúci sklenené nano vlákna, ktorý má odparovacie vlastnosti.

Prenosná klimatizačná jednotka Evapolar 2 je ešte viac účinnejšia, ako jej predchodca

Nová prenosná klimatizácia Evapolar 2 využíva zdokonalenú verziu technológie EvaBreeze. Výrobca tvrdí, že nová jednotka je ešte efektívnejšia a pre používateľa pohodlnejšia bez použitia akéhokoľvek druhu toxického materiálu. Zvýšená účinnosť sa dosiahla aj pomocou väčšej nádrže na vodu, ktorá má objem 1,5 litra a vylepšením aerodynamiky lopatiek ventilátora, ktoré maximalizujú prúdenie vzduchu a znižujú hluk. Zásobník na vodu bol vyrobený tak, aby sa dal ľahko premiestňovať z jedného miesta do druhého.

Prenosná klimatizácia Evapolar 2 má dvojnásobnú kapacitu nádrže na vodu

K dispozícii je sprievodná mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android, ktorá používateľom umožní na diaľku zmeniť nastavenie klimatizácie, nastaviť časovať a prijímať informácie o tom, koľko elektrickej energie bolo ušetrenej použitím tohto zariadenia. Nastavenie pre inteligentnú domácnosť podporuje Google Home, Amazon Alexa, Samsung Smart Thing a Apple Home Kit zariadenia, cez ktoré môže používateľ automaticky aktivovať Evapolar 2 spolu s inými zariadeniami, ktoré sú pripojené k jednému z týchto systémov.

Prenosná klimatizácia Evapolar 2 pre chladenie využíva vylepšený materiál EvaBreeze, ktorý nie je toxický

Prenosná klimatizačná jednotka Evapolar 2 má spotrebu len 10 wattov a napája sa prostredníctvom portu USB, cez ktorý môže byť zapojená do elektrickej zásuvky, k počítaču, notebooku, power banke či k solárnej batérii.

Podporovatelia start-up kampane na portáli Indiegogo môžu získať vlastnú prenosnú klimatizáciu Evapolar 2 už za 179 dolárov, pričom nastavená maloobchodná cena je 300 dolárov. Hoci do konca kampane zostáva ešte 20 dní, už teraz sa vývojárom podarilo vyzbierať takmer 300 000 dolárov, pričom požadovaný cieľ bol 50 000 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť zasielané v júli.

Prenosná klimatizačná jednotka Evapolar 2 bude k dispozícii v dvoch farbách