Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Svietiaci vankúš vás citlivo prebudí sviežich do ďalšieho dňa

Svietiaci vankúš vás citlivo prebudí sviežich do ďalšieho dňa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe existujú rôzne budíky vo forme svietidiel, ktoré sa snažia simulovať východ slnka a poskytnúť tak telu prirodzenejší spôsob prebúdzania sa. Spoločnosť Mode Modern tento prístup prevzala a vložila ho priamo do vankúša s názvom The Sunrise Smart Pillow, ktorý okrem postupného gradujúceho rozsvietenia sa prináša aj ďalšie funkcie.

Použitie vankúša The Sunrise Smart Pillow je jednoduché. Používateľ si vo sprievodnej mobilnej aplikácii, ktorá je určená pre operačné systémy iOS a Android, nastaví čas budíka a môže si určiť, kedy sa začne simulovaný „východ slnka“ od 5 do 30 minút pred nastaveným časom budíka.

Vankúš The Sunrise Smart Pillow pomocou dvohc pásov LED diód simuluje vychádzanie slnka

Počas spánku pohybový senzor vo vankúši meria ako často sa používateľ pohybuje a podľa toho odvodzuje, či je v stave hlbokého alebo ľahkého spánku. Vankúš s dvomi radmi LED svetiel po okrajoch potom pred budíkom začne pomaličky aktivovať osvetlenie, ktoré prechádza od jantárovej červenej až po jasnejšiu žltú farbu a snaží sa jemne prebudiť používateľa keď sa nachádza v stave ľahkého spánku, čo zmierňuje šok z prebudenia, ako keď sa zobudí z hlbokého spánku.

Používateľ vankúša The Sunrise Smart Pillow si nastaví v mobilnej aplikácii čas budenia a časové rozpätie spustenia postupného svietenia LED diód

Keď nastane čas vstávania, reproduktory vo vankúši spustia prehrávanie hudby s prepojeného smartfónu. Pomocou aplikácie si môže používateľ sledovať aj svoje spánkové skóre za predchádzajúcu noc. Navyše ak sa uprostred noci prebudil na nejaký hluk, vankúš vybavený mikrofónom mu túto udalosť môže cez aplikáciu prehrať, aby vedel o čo išlo a prípadne zdroj rušenia odstránil.

Vankúša The Sunrise Smart Pillow svieti od jantárovej červenej až po jasnú žltú farbu a vytvára tak pocit vychádzajúceho slnka

Počas zaspávania vie vankúš The Sunrise Smart Pillow prehrávať audio knihy s prepojeného mobilného zariadenia alebo zvuky prírody spolu so zvukom, ktorý maskuje okolité zvuky, ako je napríklad simulovaný ventilátor. Používateľ môže tiež aktivovať LED svetlá do režimu pre čítanie s jasným bielym svetlom, pričom svetlá sa automaticky vypnú, keď zista, že používateľ pri čítaní knihy zaspal. Samotný vankúš je vyrobený z pamäťovej peny a má odnímateľný a umývateľný povrch.

Vankúša The Sunrise Smart Pillow má v sebe zabudované reproduktory, ktoré v čase vstávania spustia prehrávanie hudby z prepojeného smartfónu

Vankúš The Sunrise Smart Pillow je momentálne súčasťou úspešnej start-up kampane na portáli Kicstarter, kde sa doteraz podarilo vyzbierať takmer 240 000 dolárov, pričom požadovaná suma je 50 000 dolárov. Vankúš sa dá získať finančnou podporou v sume 99 dolárov za jeden kus, pričom jeho odhadovaná maloobchodná cena je 299 dolárov. Vankúše by pre podporovateľov kampane mali byť expedované v priebehu októbra tohto roku.