Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Šatník riadený aplikáciou uloží oblečenie bez toho, aby ste ho museli skladať

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Skladanie oblečenia alebo jeho hľadanie a vyťahovanie z preplneného šatníka nie je práve najobľúbenejšia činnosť, no aj v tomto prípade môžu prísť na pomoc technológie. Tie sú ukryté aj v šatníku ThreadRobe, ktorý spolupracuje s mobilnou aplikáciou a stačí len do jeho zberného miesta vložiť všetky vaše veci a šatník ich potom už sám roztriedi a zavesí. Samozrejme keď sa chcete obliecť, šatník vám vydá požadované oblečenie, ktoré medzitým sterilizuje a osvieži pomocou pary.

Všetko sa to začína označením kusu oblečenia, či už nového alebo už staršieho. Používateľ k nemu na trvalo pripevní malý RFID štítok a použije sprievodnú mobilnú aplikáciu, cez ktorú daný kus oblečenia odfotí a zadá do nej nejaké základné informácie o tomto kuse oblečenia. Potom ho už bežne môže nosiť, prať, sušiť, tak ako zvyčajne.

Šatník ThreadRobe za vás roztriedi a zavesí vyprané a usušené oblečenie

Po opratí a usušení označeného oblečenia však už len stačí, aby ho používateľ vložil do zásobníka v šatníku ThreadRobe, a ten sa už sám postará o jeho uloženie. Šatník postupne vyťahuje zo zásobníku oblečenie do vnútorného skladovacieho priestoru a zavesí ho na vyhradené miesto. Ak si chce používateľ obliecť konkrétny kus oblečenia, stačí aby si ho cez aplikáciu vybral a šatník na základe prideleného RFID štítku vie, o ktorý kus ide. Robotická ruka oblečenie zvesí a vloží naspäť do zásobníku, kde ho parou vysterilizuje, aby sa vyrovnalo a bolo pripravené svieže na nosenie.

Šatník ThreadRobe bude k dispozícii v dvoch variantoch - na výšku a na šírku

Aplikácia slúži pre výber konkrétnych položiek oblečenia, ale tiež sa dá použiť aby vám poradila, ktoré kusy vášho oblečenia spolu ladia pre určitú príležitosť alebo ladia podľa farby či štýlu. Aplikácia tiež vie sledovať, ktoré kusy sú už špinavé a dá sa tiež využiť pri nakupovaní, pretože vďaka uloženým fotografiám si viete pozrieť, ktoré kusy oblečenia sa vám hodia k novému. Samozrejme veci ako je obuv, opasky, kabelky, ťažké kabáty, saká či voľne pletené kusy oblečenia sa do šatníka nedajú vložiť, no napriek tomu si ich môžete uložiť do aplikácie pre prehľad.

Šatník ThreadRobe v menšom prevedení je už k dispozícii pre objednanie za cenu 3250 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je pritom stanovená na 4000 dolárov.

Šatník ThreadRobe vybrané oblečenie sám zvesí a v zásobníku ho ešte pred vybraním pomocou pary sterilizuje a osvieži