Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zámok Smart Cube ochráni vaše veci nielen pred zvedavými deťmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo Smart Armor prišli so zaujímavým riešením inteligentného zámku, ktorý sa dá namontovať takmer kdekoľvek a viete si tak ochrániť nielen uložené cennosti, ale aj bežné veci, ako sú čistiace prostriedky a iné veci, ku ktorým by sa mohli dostať zvedavé deti.

Prenosný zámok s názvom Smart Cube dokáže premeniť akúkoľvek skrinku alebo šuplík na minitrezor. Zámok má jednoduchú inštaláciu, ktorú by mal bezproblémovo zvládnuť každý. Výhodou je, že k jeho otvoreniu nepotrebujete nijakú zložitú číselnú kombináciu ani žiaden špeciálny kľúč, ktorý by sa mohol niekde stratiť. Postačí vám len smartfón či tablet s nainštalovanou sprievodnou aplikáciou od výrobcu.

Prenosný zámok Smart Cube dokáže ochrániť uložené veci v akejkoľvek skrinke či šuplíku

Samotný zámok je zostrojený zo zmesi polykarbónových vlákien ABS, vďaka čomu je ľahký, no zároveň odolný. Podľa vyjadrenia výrobcu je Smart Cube schopný odolať hrubej sile až do 100 libier (viac ako 45 kilogramov). Počas testov sa vývojári pokúšali zámok rozbiť s kladivom, no ten bez nijakých ťažkostí odolával.

Zámok Smart Cube je odolný a jeho montáž je jednoduchá

Zámok sa skladá z dvoch jednotiek, prvá je samotné zariadenie Smart Cube v tvare kocky, a druhou je vrúbkovaná tyč (v podstate akoby kľúč) s podložkou pre upevnenie. Tá sa zasúva do drážok v zariadení, čím sa zámok uzamkne. Používateľ ho vie následne otvoriť prostredníctvom mobilnej aplikácie cez Bluetooth pripojenie.

Zámok Smart Cube sa dá otvárať prostredníctvom Bluetooth pripojenia cez sprievodnú mobilnú aplikáciu

Dajú sa pritom použiť viaceré spôsoby otvorenia, a to pomocou numerického PIN kódu, biometrických údajov cez čítačku odtlačkov prstov, alebo sa dokonca dá nastaviť automatické otváranie v prípade, že sa používateľ so smartfónom nachádza do 1,5 metra od zámku. Ak sa vzdiali z dosahu, zámok sa znova uzamkne. Nechýbajú ani bezpečnostné notifikácie, ktoré vás upozornia ak zostal zámok odomknutý, alebo sa niekto pokúša so zámkom manipulovať.