Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Interiérové osvetlenie, ktoré si môžete vyskladať podľa vlastnej fantázie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čo sa týka interiérového osvetlenia, veľa spôsobov kreativity nie je, a musíme sa tak spoliehať na dizajn výrobcov. To však chce zmeniť spoločnosť Nanoleaf, ktorá navrhla interiérové osvetlenie Aurora Smarter Kit, ktoré je založené na modulárnom riešení a používateľovi ponúka možnosti kreatívneho rozloženia trojuholníkových svietidiel, ktoré sú farebne nastaviteľné a zapadajú do seba ako diely obľúbenej stavebnice Lego.

Svietidlá Aurora Smarter Kit sa skladajú z trojuholníkových RGBW panelov s rozmerom základne 21 centimetrov a dvomi hranami o dĺžke 24 centimetrov. Panely sú navrhnuté tak, aby sa dali usporiadať a spojiť dokopy na rovnom povrchu stien či stropov v domácnosti. Každý panel s váhou 210 gramov pritom visí na obojstrannej montážnej páske, zatiaľ čo konektory pripájajú susedné dielce a posielajú im pokyny, čo sa týka svietenia. Týmto spôsobom je možné prepojiť a usporiadať až 30 panelov LED diód z jedného napájacieho zdroja, ktorý môže byť zapojený do akejkoľvek časti akéhokoľvek panelu.

Modulárne interiérové osvetlenie Aurora Smarter Kit umožňuje vyskladanie LED panelov podľa fantázie používateľa

Modulárne panely s výkonom 2 wattov a svetelnosťou 100 lúmenov môžu byť separátne nastavené nezávisle od ostatných. Celý systém sa pritom pripája k domácej sieti prostredníctvom 2,4 GHz Wifi b / g / n. K dispozícii je aj fyzický ovládač, ktorý slúži pre zapnutie a vypnutie osvetlenia a pre prepínanie farebných scén, pokiaľ nemá používateľ v dosahu svoje mobilné zariadenie.

Modulárne interiérové osvetlenie Aurora Smarter Kit sa skladá z trojuhoníkových LED panelov

Srdcom ovládania je však sprievodná mobilná aplikácia Nanoleaf Smarter Series, ktorá je určená pre systémy iOS a Android. Aplikácia je navrhnutá tak, aby automaticky detegovala a synchronizovala rozloženie svetelných panelov. Používateľ môže prispôsobiť jas a farebnosť jednotlivých panelov v rozmedzí teplôt od 2200 K do 5000 K pre farebné svietenie, a od 2200 K až do 6000 K pre bielu farbu. Dajú sa nastaviť automatizované farebné scény a animácie osvetlenia pre jednotlivý panel, ale aj pre celú skupinu panelov. Scény sa môžu uložiť do pamäte a prostredníctvom hlasových asistentov, ako je Apple Siri alebo Amazon Alexa sa dajú na požiadanie vyvolať.

Jas a farebnosť každého panelu Aurora Smarter Kit sa dá nastaviť prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie

Modulárne interiérové osvetlenie Nanoleaf Aurora Smarter Kit je dostupné za cenu 200 dolárov. V balení sa nachádza 9 panelov, prepojovacie konektory, papierové šablóny, montážne pásky, napájanie a diaľkový ovládač. K dispozícii je rozšíriteľné balenie troch panelov za 60 dolárov, ale pre fungovanie vyžadujú už zakúpené osvetlenie Aurora Smarter Kit.

Príklady rozloženia modulárneho osvetlenia Aurora Smarter Kit