Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Šikovný držiak pre gitarové brnkátko ho odstráni z cesty, ak majú hrať prsty

Šikovný držiak pre gitarové brnkátko ho odstráni z cesty, ak majú hrať prsty
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorí gitaristi dávajú prednosť hre s prstami, iní uprednostňujú hru na gitaru s pomocou brnkátka, no a niektorí radi kombinujú oba tieto spôsoby. Rýchle prehadzovanie medzi hrou s prstami a brnkátkom počas hrania však chce už nejakú tú zručnosť a niekedy sa môže stať, že brnkátko muzikantovi odletí v ten najnevhodnejší moment.

Pomôckou by sa v týchto prípadoch mohol stať zaujímavý nástroj s názvom Pick Slinger, ktorý sa nosí ako taký prsteň na ukazováku. Používateľ si tento držiak pre brnkátko pripevní na prst pomocou krúžku zo suchého zipsu, ktorý sa jednoducho ovinie a zafixuje podľa potreby.

Pick Slinger je šikovný držiak pre gitarové brnkátko, ktoré sa tak nestráca počas prechodu hrania prstami

Zakrivené rúrka držiaku má na konci drážku pre gitarové brnkátko. V prípade, že hráč potrebuje brnkátko, jednoducho otočí rameno rúrky s brnkátkom a uchopí ho. Ak sa potrebuje vrátiť späť k hre s prstami, rúrku zase rýchlo zvráti späť a brnkátko sa mu dostane z cesty, no nestratí sa. Výrobca udáva, že držiak je kompatibilný s bežne dostupnými brnkátkami z obchodov, ktoré sa dajú rýchlo vymeniť za nové, ak sa pri hre opotrebujú.

Držiak pre gitarové brnkátko Pick Slinger je kompatibilný s bežnými brnkátkami z obchodov

Táto šikovná pomôcka môže počas náruživého vystúpenia zabrániť strate brnkátka, výmena prstov za brankátko je rýchlejšia, ako keď musí muzikant jedným očkom hľadať, kde ho doložil. Gitarové príslušenstvo Pick Slinger by si mohlo nájsť uplatnenie aj napríklad pri vyučovaní, kedy učiteľ hudby nemusí odkladať brnkátko, ak chce svojmu žiakovi ukázať správne nastavenie pozície rúk pri hraní a určite sa nájdu ďalšie praktické možnosti jeho využitia.

Držiak pre gitarové brnkátko Pick Slinger je dostupný na stránkach výrobcu za od 20 dolárov.

Držiak pre gitarové brnkátko Pick Slinger s k ukazováku muzikanta pripevní pomocou krúžku so suchým zipsom