Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pri štiepaní dreva s Kindling Cracker King si určite neublížite

Pri štiepaní dreva s Kindling Cracker King si určite neublížite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Štiepanie dreva na triesky so sekerou so sebou prináša určité riziko zranenia, najmä ak to nemá človek „v ruke.“ No štiepať drevo s tupým nástrojom by rozhodne mohlo byť bezpečnejšie. Že je to možné, vás presvedčí nová ručná štiepačka na drevo Kindling Cracker King, ku ktorej vám stačí už len väčšie kladivo.

Ručná štiepačka Kindling Cracker King je vyrobená z liatiny a je to v skutočnosti väčšia verzia už existujúcej štiepačky Kindling Cracker, ktorú navrhla mladá Ayla Hutchinson z Nového Zélandu, keď mala iba 13 rokov. Tento model sa pritom predával po celom svete. Keďže viacero používateľov pôvodnej štiepačky sa stretávalo s problémom, že jej rozmery boli príliš malé pre väčšie kusy dreva, rozhodla sa Ayla Hutchinson navrhnúť jej väčšiu verziu.

Ručná štiepačka na drevo Kindling Cracker King je väčšou verziou predchádzajúceho modelu Kindling Cracker

Použitie ručnej štiepačky na drevo Kindling Cracker King je pritom jednoduché a zároveň bezpečné. Stačí do nej umiestniť kus narezaného dreva v zvislom smere, aby sa jeho jeden koniec oprel o zaoblené ostrie. Potom už len stačí udrieť kladivom po hornom kuse dreva a použitá sila ho cez ostrie rozštiepi. Je to teda o dosť bezpečnejší proces, ako pri štiepení so sekerou, ktorá je nebezpečne blízko od ruky.

Do ručnej štiepačky na drevo Kindling Cracker King sa zmestia aj väčšie kusy dreva

Autorka ručnej štiepačky na drevo Kindling Cracker King sa rozhodla financovať výrobu tohto najnovšieho modelu prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Štiepačka sa dá získať za finančnú podporu v sume 220 NZD (približne 148 EUR). Ak sa vyzbiera požadovaná čiastka a všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by mali byť zasielané do vybraných krajín niekedy v priebehu apríla 2017.

Ostrá čepel v štiepačke Kindling Cracker King rozštiepi drevo po údere kladivom na jeho hornom konci