Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4K televízor Samsung Serif prinesie kúsok umenia až ku vám domov

4K televízor Samsung Serif prinesie kúsok umenia až ku vám domov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Televízory v domácnostiach sú čoraz viac štíhlejšie, s väčšou obrazovkou, ktorá dokáže vykresliť viac pixelov stlačených do každého panelu, než kedykoľvek predtým. No stále sú moderné obrazovky z väčšej časti obklopené matným šedým alebo čiernym plastom. To sa snaží zmeniť spoločnosť Samsung, ktorá predstavila svoj nový 4K televízor Serif, ktorý sa vyznačuje rám navrhnutým tak, aby vyzeral preniesol domácnosť do umeleckej galérie.

Samsung sa spojil s parížskymi dizajnérmi Ronanom a Erwanom Bourouellec, ktorý navrhli pre tento 4K televízor jedinečný profil. Ten mu pridáva masívnejší vzhľad a názov televízora Serif vychádza z prirovnania profilu k vytlačenému pätkovému písmenu „I“ z fontu Serif. Televízor s uhlopriečkou 40 palcov váži bez podstavca 12,5 kilogramu, čo je o celých 4,5 kilogramu viac, ako u bežných 40 palcových LED televízorov.

Nový televízor Samsung Serif má netradičný tvar rámu, ktorý evokuje umeleckú inštaláciu

Skôr ako umiestnenie televízora na lacných policiach alebo namontovanie na stenu, je televízor Serif navrhnutý tak, aby hrdo sedel uprostred miestnosti. Zadná strana televízora je zaslepená vrstvou po celej ploche, takže môže byť umiestnený ďaleko od steny, bez toho, aby boli viditeľné káble trčiace z troch HDMI a dvoch USB portov na jeho zadnej strane. K dispozícii je aj variant bez káblov, ktorý je kompatibilný s Wifi a Bluetooth prenosovou technológiou.

4K televízor Samsung Serif má profil rámu v tvare písmena

Hoci má televízor Serif v balení štyri štíhle nohy, môžete ho umiestniť aj bez nich na poličku alebo stôl, kde pôsobí ako rám obrazu pri umeleckej inštalácii. No umelecký pocit sa nekončí len u rámu, bol aplikovaný aj na spárovaný diaľkový ovládač. Pri vypnutí televízora však nemusí byť televízor úplne vypnutý, a to preto, že Serif je vybavený funkciou nazvanou Curtain Mode. Tá slúži ako taký polo-transparentný šetrič obrazovky, čím sa odstráni efekt nevýrazného čierneho panelu v obývačke a opäť sa s televízorom dá zaobchádzať ako s umeleckým dielom.

Na dizajne televízora Samsung Serif sa podieľali aj dvaja francúzski dizajnéri

Nový televízor Samsung Serif má rozlíšenie 4K UHD (3840 na 2160 bodov) so systémom HDR Premium, ktorý je navrhnutý s cieľom vylepšenia farby a jasu. K dispozícii je tiež možnosť dopočítavania nižšieho rozlíšenia vysielaného programu do UHD rozlíšenia, či vylepšenie kontrastu, pri ktorom čierna vyzerá reálnejšie počas pozerania v jasne osvetlenej obývačke. Vo vnútri televízora sa nachádza štvorjadrový procesor, ktorý má na starosti plynulé spracovanie menu Smart TV.

Elegantný televízor Samsung Serif je na vybraných európskych trhoch dostupný vo viacerých veľkostiach

Televízor Samsung Serif už nejaký ten mesiac k dispozícii na vybraných európskych trhoch vo veľkosti 28, 32 a 40 palcov, pričom v USA bude k dispozícii v troch farebných variantoch od augusta tohto roku. A to iba vo verzii so 40 palcovou obrazovkou za cenu 1499 dolárov.