Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné pásmo Bagel meria až tromi rôznymi spôsobmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci klasické pásmo je veľmi užitočným nástrojom pre domácich majstrov, remeselníkov a robotníkov, stáva sa, že zvlnená kovová páska nie vždy poskytne to správne meranie a môže spôsobiť starosti v čase, kedy to najmenej potrebujete. To bol zrejme dôvod, prečo bol vyvinuté inteligentné pásmo Bagel, ktoré ponúka tri metódy merania, spolu so vstavanou pamäťou pre dáta a Bluetooth pripojením.

Inteligentné pásmo v režime „Lanka“ (String) dokáže merať do dĺžky 3 metrov pomocou zaťahovacieho lanka prepojeného s OLED displejom zariadenia. Toto lanko sa dá natiahnuť rovno, alebo podľa potreby ovinúť okolo objektov a môže nahradiť aj klasický krajčírsky meter pre meranie rozmerov používateľa.

Inteligennté pásmo bagel meria v troch režimoch, v režime s lankom sa dajú merať rovné vzdialenosti a dá sa aj ovinúť okolo objektov

„Kolieskový“ režim (Wheel) je vhodný pre situácie, kedy máte voľnú iba jednu ruku. S pásmom Bagel sa tak dá pohybovať s kolieskom, umiestneným na spodnej strane, po povrchu, ktorý treba odmerať, a to až do vzdialenosti 10 metrov.

Pásmo Bagel meria vzdialenosti aj po povrchu pohybom na koliesku

Posledný režim je „Ďialkový“ (Remote) a môže pomôcť v prípadoch, že sa snažíte odmerať vzdialenosť k bodu, ktorý je ťažko prístupný. Pásmo Bagel má zabudované laserové ukazovátko, ktoré slúži ako vodítko a pre diaľkové meranie využíva ultrazuk. V tomto režime sa dajú merať vzdialenosti do 5 metrov. Pásmo Bagel má vstavanú lítium-polymérovú batériu, ktorá na jedno nabitie vydrží približne 8 hodín prevádzky.

Ťažko prístupné miesta odmieria pásmo Bagel prostredníctvom ultrazvuku

Vo všetkých režimoch sa dajú merania ukladať do vstavanej pamäti zariadenia v metrických aj imperiálnych jednotkách. Dá sa dokonca nahrať aj hlasový poznámka pre každé meranie, pričom naraz môže byť uložených až 100 meraní a komentárov. Poznámky sú pritom prevádzané na text. Uložené merania a poznámky sa odosielajú do mobilného zariadenia so systémom Android alebo iOS cez Bluetooth pripojenie, kde sa dajú prezerať alebo usporiadať.

Pásmo Bagel komunikuje s mobilnou aplikáciou prostredníctvom Bluetooth pripojenia

Inteligentné pásmo Bagel je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 59 dolárov, pričom jeho plánovaná maloobchodná cena bude 89 dolárov. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu tvorcov, pásmo Bagel by malo byť pripravené k zasielaniu v novembri tohto roku.

Inteligentné pásmo Bagel sa môže stať všetstranným pomocníkom pre rôzne druhy meraní vzdialeností