Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG predstavuje novú generáciu televíznej antény

LG predstavuje novú generáciu televíznej antény
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 4. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG demonštrovala novú inteligentnú anténu pre televízne vysielanie, ktorá by mohla posunúť prenos televízneho signálu vzduchom do novej éry. Bezdrôtová anténna sieť ATSC 3.0 predstavuje vysielací signál novej generácie, ktorý sa distribuuje po celej domácnosti prostredníctvom Wifi pripojenia.

Anténa by mala byť schopná prijímať signály pomocou digitálneho vysielacieho štandardu budúcej generácie s označením ATSC 3.0, ktorý sa vyvíjaj počas dvoch rokov. ATSC 3.0 bude schopný kombinovať viac údajov a interaktívnych prvkov, má podporu 4K UHD a poskytuje lepší príjem aj na mobilných zariadeniach. V súčasnosti sa v Severnej Amerike používa štandard ATSC 1.0, zatiaľ čo vo zvyšku sveta sú to iné normy, ako napríklad DVB-T.

Inteligentná anténna sieť spoločnosti LG je pritom postavená na svetovo prvom čipe demodulátoru ATSC 3.0. Sieť by mala hrať dôležitú úlohu pre urýchlenie prijatia ATCS 3.0 u spotrebiteľov, pričom umožní prepojiť existujúce zariadenia v domácnosti a znižuje nároky na počet konvertorov.

LG, anténa, televízna anténa, vysielanie, anténna sieť, ATSC 3.0, štandard, 4K, UHD, Wifi, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Anténa od LG je založená na rade jednosmerných antén s elektronickou logickou jednotkou riadenia, ktorá je navrhnutá tak, aby dokázala optimalizovať vnútorný príjem. Vďaka tomu umožňuje zariadeniu pracovať z takmer ľubovoľného miesta vo vnútri domu, pričom nie je nutná montáž na streche.

Integrované sieťové rozhranie komunikuje s domácim Wifi routerom, čo umožňuje pripojiť zariadenia do signálu ATSC 3.0 a služieb internetom dodávaného obsahu. Anténa môže tiež prijímať aktuálny signál ATSC 1.0 a smerovať ho do spotrebných zariadení podobným spôsobom.

Vývoj štandardu ATSC 3.0 v súčasnosti stále prebieha a teda nie je ešte známe, kedy a kde by mal byť nasadený, alebo kedy bude inteligentná anténa od LG k dispozícii pre spotrebiteľov.

LG, anténa, televízna anténa, vysielanie, anténna sieť, ATSC 3.0, štandard, 4K, UHD, Wifi, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy