Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2015: Panasonic predstavil svoj prvý 4K OLED televízor

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic má za sebou uvedenie svojho vôbec prvého 4K OLED televízoru Viera CZ-950 s uhlopriečkou 65 palcov. Farebnosť televízora vyladil profesionálny Hollywoodsky kolorista Mike Sowa a tento model tak ponúka naozaj verné farby, vrátane „absolútnej“ čiernej, tak ako tomu býva vo filmovom priemysle.

Televízor CZ-950 je vybavený modifikovanou verziou procesora Panasonic 4K Studio Master, ktorý pre každý jeden pixel vytvára individuálny svetelný a farebný výstup, tak ako je tomu u iných OLED obrazoviek.

Funkcia Absolute Black pretvára kompletnú čiernu na jemne svetlejšie odtiene a tak zatiaľ čo iné OLED televízory dokážu reprezentovať čiernu farbu iba ako celok, CZ-950 ponúka lepšie odstupňovanie odtieňov. Vďaka tomu sa zvýraznia doposiaľ nevidené detaily na obrazovke, ktoré sa predtým nedali vidieť.

Táto funkcia spolu s optimalizáciou filmového obrazu je pre používateľov dostupná prostredníctvom nastavenia režimu True Cinema.

Zakrivený televízor Panasonic Viera CZ-950 má elegantný hliníkový podstavec a je to údajne prvý OLED televízor s certifikátom THX. V Európe bude dostupný od budúceho mesiaca. Cena zatiaľ nebola oznámená.