Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony: 4K Ultra Short Throw projektor

Sony: 4K Ultra Short Throw projektor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony predstavila 4K Ultra Short Throw Projektor (LSPX-W1S), ktorý bude dostupný aj v Európe. Projektor je prvým krokom k zrealizovaniu sna, v ktorom sa obyčajné bývanie stáva zážitkom. Projektor prirodzene splýva s prostredím, ktoré následne obohatí svojou premenou.

Vo svojom novom 4K Ultra Short Throw projektore Sony spája obrovský technologický výkon a elegantný dizajn, pričom si zachováva jednoduchosť a krásu. Ak projektor umiestnite v tesnej blízkosti k stene, dokáže na nej vytvoriť obraz s uhlopriečkou viac ako 3,5 metra v rozlíšení 4K (4 krát viac detailov ako Full HD).

Projektor tak premieňa obyčajné nevyužité miesta vo vašej obývačke na obrovské plátno a následne obohatí váš obývací priestor svojou premenou. Projektor nedávno získal ocenenia Red Dot Award (Product Design 2015, Best of the Best) a 2015 iF design award.

Sony 4K Ultra Short Throw projektor

So Sony projektorom LSPX-W1S sa každá prázdna stena premení na okno do sveta zábavy vo vysokom rozlíšení, na plátno v kinosále, na obrazovú galériu s tými najkrajšími obrazmi, na pohlcujúci vizuálny zážitok.

Projektor využíva laserové diódy, ktoré vytvárajú neuveriteľne jasné a živé farby. Laserové diódy dosahujú oveľa rýchlejšie vysoké hodnoty jasu a zároveň majú desaťnásobnú životnosť oproti bežným diódam. 4K Ultra Short Throw Projector je štýlový, zabudovaný do akéhosi kusu nábytku a dopĺňa tak existujúci interiér obývacej miestnosti.

Sony 4K Ultra Short Throw projektor

Zabudované reproduktory nepotrebujú žiadne káble a úložné priestory efektne schovajú ďalšiu používanú elektroniku. Vypnutý projektor je doslova neviditeľný, pretože vyzerá ako štýlový kus nábytku. Hliníková úprava podčiarkuje exkluzivitu dizajnového riešenia.

Inštalácia a obsluha projektora je svojim spôsobom výnimočná. Stačí ho jednoducho umiestniť k stene. Netreba inštalovať žiadne konštrukcie, ako pri klasických projektoroch. Divák sa viac nemusí strachovať o to, že jeho tieň naruší premietaný obraz, pretože projektor sa nachádza len niekoľko centimetrov od plochy, na ktorú obraz premieta.

4K Ultra Short Throw projektor uvádza spoločnosť Sony počas akcie Design Week v Milane, ktorá prebieha od 15. do 19. apríla 2015. V Európe bude dostupný v lete 2015. 

Sony 4K Ultra Short Throw projektor

(Zdroj: Tlačová správa Sony)