Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný senzor Duo vám pri pokuse o krádež zašle správu

Prenosný senzor Duo vám pri pokuse o krádež zašle správu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Svoje cennosti a majetok si môžete ochrániť prostredníctvom množstva Bluetooth alebo Wi-Fi prenosných alarmov proti krádeži, no vývojári v spoločnosti Simtek si myslia, že tieto komunikačné systémy nie sú dostatočne spoľahlivé a tak vyvinuli vlastný prenosný bezpečnostný senzor s názvom Duo.

Bezpečnostný senzor Duo sa jednoducho zapne a vloží do tmavého priestoru, ktorý chce používateľ chrániť, ako je vnútro trezoru, skrinka na šperky, kufrík na zbraň alebo aj batoh s drahou technikou. Pokiaľ uložené veci zostávajú v tmavom priestore, nič sa nestane. Ak sa však niekto pokúsi dostať do tohto priestoru, Duo prostredníctvom svetelného a pohybového infračerveného snímača tento úmysel o vniknutie deteguje.

Prenosný bezpečnostný senzor Duo.

Po uplynutí doby 15 sekúnd zariadenie pošle na používateľov smartfón (aplikácia podporuje oba operačné systémy iOS aj Android) textové upozornenie, bez ohľadu na to, kde sa nachádza, pokiaľ má stále mobilné pokrytie. Podľa výrobcu by bezpečnostný senzor Duo s mobilným modemom mal fungovať vo viac ako 200 krajinách. Pretože senzor pre detekciu pohybu nepoužíva akcelerometer, nespustí poplach ak je prenášaný, napríklad v cestovnej batožine.

Prenosný bezpečnostný senzor Duo.

Napájanie zariadenia je vyriešené integrovanou lítium-iónovou batériou, ktorá by na jedno nabitie mala údajne vydržať fungovať až jeden rok používania. Stav batérie je zobrazené v sprievodnej mobilnej aplikácii.

Prenosný bezpečnostný senzor Duo je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 139 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 199 dolárov. Expedícia prvých zariadení by sa mala začať v októbri.

Prenosný bezpečnostný senzor Duo.