Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG na MWC 2018 predstaví svoju umelú inteligenciu pre smartfóny

LG na MWC 2018 predstaví svoju umelú inteligenciu pre smartfóny
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
14. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Apple má Siri, Google má Google Asistent, Samsung má Bixby, no a LG bude mať vlastnú umelú inteligenciu pre smartfóny. Juhokórejský výrobca zaviedol niekoľko nástrojov pre umelú inteligenciu, ktoré zahŕňajú spracovanie obrazu a rozpoznávanie hlasu pre smartfóny. Svoju technológiu sa chystá prezentovať na nadchádzajúcej výstave Mobile World Congress 2018, ktorá sa začne koncom tohto mesiaca.

Prvým smartfónom s novou umelou inteligenciou bude vynovená verzia vlajkovej lodi LG V30. Technológia by sa mala potom objaviť aj vo všetkých budúcich modeloch smartfónov spoločnosti LG, rovnako ako aj v niektorých starších modeloch (prostredníctvom aktualizácie cez internet) , ktoré ešte neboli presne špecifikované.

Nová platforma s umelou inteligenciou ponúkne nástroje Vision AI a Voice AI, ktoré sa zameriavajú na rozpoznávanie obrazu a hlasu, technológie tak dôležité pre dnešné smartfóny. Technológia Vision AI bude dostatočne inteligentná, aby rozpoznala objekt, ktorý sa používateľ chystá vyfotiť a navrhne nastavenie režimu fotoaparátu, ktorý by mal byť najvhodnejší pre zachytenie snímky.

Podľa spoločnosti LG sa algoritmy rozpoznávania snímok učili z viac ako 100 miliónov fotografií, aby dokázali zistiť, či fotografujete tanier s jedlom alebo mačku. Rovnaká umelá inteligencia vám bude môcť ponúknuť odkaz na kúpu objektu v zábere fotoaparátu, alebo dokáže rozjasniť príliš tmavé snímky.

Juhokórejský výrobca LG zaviedol niekoľko nástrojov pre umelú inteligenciu, ktoré zahŕňajú spracovanie obrazu a rozpoznávanie hlasu pre smartfóny.

Čo sa týka nástroja Voice AI, spoločnosť LG pridáva tento rok do programu Google Assistant deväť nových exkluzívnych hlasových príkazov k už 23 existujúcim. Celý zoznam príkazov bude obsahovať hlasové príkazy pre kameru (napríklad „natoč selfie video v širokouhlom formáte“), ako aj režimy foto a video režimy („spomalené video“ alebo „vyhľadaj snímku“).

Hoci sa zatiaľ LG nespúšťa do vytvorenia vlastného digitálneho asistenta, čo vyzerá byť múdrym rozhodnutím s ohľadom na pokročilé schopnosti Google Assistant, je dobrým znamením že výrobca uprednostňuje prvky umelej inteligencie pred zvyčajnými kľúčovými špecifikáciami, ako je veľkosť displeja alebo kapacita operačnej pamäte. A tak by si príklad tvorby naozaj inteligentných telefónov mohli zobrať k srdcu aj ďalší výrobcovia. Rok 2018 v tomto smere bude rozhodne zaujímavý.

Juhokórejský výrobca LG zaviedol niekoľko nástrojov pre umelú inteligenciu, ktoré zahŕňajú spracovanie obrazu a rozpoznávanie hlasu pre smartfóny.