Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívna karta Wallet Card v sebe kombinuje rôzne typy platobných kariet

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci si v dnešnej dobe viacerí z nás zvykli používať platobnú kartu namiesto hotovosti, samotná peňaženka zostala stále akosi plná. Okrem debetných platobných kariet v nej totiž často máme aj kreditnú kartu, rôzne vernostné čipové karty a povedzme aj karty pre nákup pohonných hmôt. Čo by ste preto povedali na jedinú platobnú kartu, ktorá v sebe dokáže skombinovať všetky možné typy kariet vydaných platobnými inštitúciami? Práve takáto karta získala značné množstvo ocenení aj na výstave CES v Las Vegas, a tak sme si ju nemohli nechať ujsť.

Na bezhotovostné platby dnes môžu ľudia použiť aj svoj smartfón, no okrem toho, že je väčší a ťažší ako platobná karta, neposkytne takú variabilitu. Existujú totiž rôzne typy kariet, ktoré človek využíva podľa danej situácie, a tak ich zvyčajne všetky nosí aj pri sebe. Vývojári zo spoločnosti Dynamics sa však rozhodli investovať svoj čas do bádania toho, ako skĺbiť všetky typy platobných kariet do jednej jedinej. No a výsledkom sa stala inteligentná platobná karta s názvom Wallet Card.

„Má malý displej, ktorý spotrebiteľom prináša interaktívne prostredie s dôležitými informáciami. Karta má tlačidlá s LED diódami a tiež aj zabudovaný GSM čip. Vďaka tomu dokáže nadviazať priamu komunikáciu medzi klientom a bankou cez mobilnú sieť po celom svete,“ kartu popisuje pán Will Keliehor, Dynamics.

Po zapnutí karta Wallet Card na svojom malom displeji zobrazí aktuálne zvolený platobný produkt, či už je to MasterCard, VISA, American Express, alebo akákoľvek iná platobná schéma, ktorú vydala banka svojmu klientovi. Ten si s pomocou tlačidiel môže jednoducho nalistovať a zvoliť inú kartu a použiť ju pri platbe. Vďaka GSM čipu karta zobrazí aj krátke textové správy, či dokonca aj nenáročné videá, ktoré banke poslúžia pre rýchlejší spôsob komunikácie s klientom.

„Povedzme napríklad, že klientovi dochádza kredit. Banka mu môže zaslať správu, aby zmenil kreditnú kartu na debetnú, pretože má peniaze na bežnom účte. Na základe geolokácie mu potom finančná inštitúcia môže poslať aj špeciálne ponuky. Napríklad mu navrhne, aby navštívil určitého predajcu, ktorý má zľavy.“

Inovatívna karta Wallet Card v sebe kombinuje všetky možné typy platobných kariet

V prípade podozrenia si môže používateľ multifunkčnej karty Wallet Card lepšie ochrániť svoje financie a navyše za zlomok času vie získať všetky služby od svojej banky naspäť.

„Ak by vaša karta mohla byť potenciálne zneužitá, po nakontaktovaní vám z nej banka vymaže všetky informácie o platobných produktoch a založí nové. Dynamicky tak poskytne zmenu, ktorú si klient cez mobilnú sieť stiahne do karty už za 10 sekúnd,“ dodáva pán Will Keliehor, Dynamics.

Nemusí tak zbytočne chodiť do banky ak mu napríklad vyprší platnosť karty. A tak sa inteligentná karta Wallet Card môže stať v blízkej budúcnosti súčasťou balíčka služieb v rôznych bankových inštitúciách. Výrobca pritom plánuje jej zavedenie v globálnom meradle. Ostáva teda len dúfať, že aj Slovensko a najmä banky u nás budú rozumné a pripojíme sa tak ku krajinám, ktoré túto mimoriadne inovatívnu technológiu využijú.