Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Externá 3D kamera pre smartfóny vytvorí kvalitný 3D model tváre

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na minuloročnej výstave CES predstavila spoločnosť Bellus3D prototyp externej kamery pre smartfóny, ktorá dokázala vytvoriť 3D selfie model tváre používateľa. Tento rok sa spoločnosť vrátila na výstavisko už s finálnou verziou kamery s názvom Bellus 3D Face Camera Pro, ktorá sľubuje kvalitný 3D sken pre rôzne použitie.

Rovnako ako pôvodný prototyp, aj dokončený produkt pracuje na dvoch princípoch. Po prvé, externý infračervený kamerový systém s hĺbkovým snímaním naskenuje tvár používateľa, pričom zachytí štruktúry tváre. Potom samotný predný fotoaparát v smartfóne poslúži pre zachytenie podrobnejšieho farebného obrazu tváre, ktorý softvér použije na vytvorenie detailov spolu s farbou, ako sú póry či vrásky.

3D kamera Bellus 3D Face Camera Pro sa pripája k smartfónu alebo tabletu.

Skenovanie s kamerou Bellus3D Face Camera Pro je jednoduché. Stačí kameru zapojiť cez USB-C port k smartfónu či tabletu a spustiť ju. Potom používateľ pomaly otáča hlavu zľava doprava, podľa hlasových inštrukcií z aplikácie, zatiaľ čo kamera zachytáva jeho tvár. Konečný 3D model je pôsobivý, no kamera stále zápasí s vecami, ako sú vlasy, okuliare či šperky.

3D kamera Bellus 3D Face Camera Pro dokáže vytvoriť relatívne verný 3D model tváre používateľa.

Spoločnosť Bellus3D tiež predvádzala niektoré možnosti využitia naskenovaného 3D selfie. Napríklad ako biometrická autentifikácia používateľa prostredníctvom identifikácie 3D mapy tváre. 3D tvár je možné použíť v rôznych aplikáciách ako virtuálany avatar používateľa, alebo sa dá prostredníctvom 3D tlačiarne vytlačiť maska s tvárou používateľa, čo znie aj vyzerá dosť zvláštne.

3D kamera Bellus3D Face Camera Pro sa dá predbežne objednať za 499 dolárov, čo je dosť za v podstate len technologickú hračku.

3D kamera Bellus 3D Face Camera Pro dokáže vytvoriť relatívne verný 3D model tváre používateľa.