Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Trojica nových smartfónov Sony Xperia sa sústredí na obľúbené selfie

Trojica nových smartfónov Sony Xperia sa sústredí na obľúbené selfie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas výstavy CES 2018 odhalila spoločnosť Sony aj tri nové smartfóny Xperia, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa čo najviac prispôsobili fenoménu fotografovania selfie snímok. Predstavené boli modely smartfónov Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra a Xperia L2.

Nové smartfóny dostali do výbavy širokouhlý predný fotoaparát so šírkou záberu až 120 stupňov, ktorého rozlíšenie je 8 megapixlov, v prípade modelu Xperia XA2 Ultra je to až 16 megapixlov v režime bez širokouhlého snímania. 3irokouhlý fotoaparát tak dokáže zachytiť viac okolitého prostredia či väčší počet priateľov.

Trojica smartfónov odštartovala portfólio strednej triedy telefónov Sony pre rok 2018, pričom model Xperia XA2 Ultra sa radí do vyššej kategórie, za ním sa radi modely Xperia XA2 a Xperia L2.

Okrem nového širokouhlého objektívu pre seflie snímky budú smartfóny v mnohých regiónoch vybavené aj snímačom odtlačkov prstov pre bezpečný prístup. Snímač je umiestnený na zadnej strane, čo je zmena v dizajne smartfónov Sony, ktoré mali snímač odtlačkov prstov integrovaný priamo v bočnom tlačidle pre zapnutie a vypnutie zariadenia.

Smartfón Sony Xperia XA2 Ultra.

Všetky tri modely sa začnú predávať na vybraných trhoch už koncom januára. Spoločnosť Sony oznámi ceny neskôr, až pred blížiacim sa termínom spustenia predaja.

Pozrime sa zatiaľ bližšie na špecifikácie najvyššieho modelu Xperia XA2 Ultra. Smartfón má 6 palcový displej s rozlíšením 1 920 na 1 080 bodov a má nainštalovaný operačný systém Android 8.0 Oreo. Zadná kamera získala rozlíšenie 23 megapixlov, ktoré zabezpečí snímač Exmor RS. Predný kamera so 16 megapixlami disponuje aj optickou stabilizáciou obrazu. Selfie fotografie v širokouhlom zábere 120 stupňov sníma v rozlíšení 8 megpaixlov.

Smartfón je poháňaný procesorom Qualcomm Snapdragon 630 spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko môže mať kapacitu 32 GB alebo 64 GB. Dá sa samozrejme rozšíriť prostredníctvom microCD karty o ďalších až 256 GB. Smartfón Sony Xperia XA2 Ultra bude k dispozícii v modrej, čiernej, striebornej a ružovej farbe.

Smartfón Sony Xperia XA2 Ultra.