Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4G sieť Orange je dostupná už pre 90 percent populácie Slovenska

4G sieť Orange je dostupná už pre 90 percent populácie Slovenska
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas decembra rozšíril Orange svoju 4G sieť do ďalších 39 nových lokalít, vďaka čomu si už 90 percent populácie Slovenska môže užívať výhody kvalitnej a rýchlej 4G siete Orangeu, ktorá je aktuálne dostupná celkovo v 140 mestách a 1 522 obciach.

„Ku koncu roka 2017 dosiahlo pokrytie 4G sieťou Orangeu hranicu 90 percent populácie Slovenska, čím sme naplnili náš prísľub ohľadom rozširovania pokrytia v roku 2017. Aj v nastávajúcom roku budeme naďalej zvyšovať pokrytie 4G siete, aby čo najviac našich zákazníkov na čo najväčšom území mohlo plne využívať všetky služby a benefity, ktoré rýchla a spoľahlivá mobilná sieť so sebou prináša,“ uviedol Tomáš Palovský, manažér korporátnych vzťahov Orangeu.

Spolu 140 miest a 1522 obcí má aktuálne na Slovensku prístup ku kvalitnej a rýchlej 4G sieti od Orangeu. Ich obyvatelia tak môžu benefitovať nielen z rýchleho mobilného internetu, ale aj pevného Domáceho 4G internetu, ktorý je spoľahlivejšou a rýchlejšou alternatívou ako DSL pripojenie pre miesta bez prístupu k optike. Moderná sieť zákazníkom sprístupňuje aj ďalšie služby od Orangeu, vrátane kombinovaných balíkov Love a využiť môžu aj ďalšie prednosti 4G siete, medzi ktoré patrí napríklad prenos hovorov cez dátovú sieť LTE (VoLTE), v súčasnosti jedného z najkvalitnejších spôsobov telefonovania.

Orange pri posudzovaní pokrytia dodržiava prísne kritériá. Za pokrytú lokalitu považuje takú, v ktorej je minimálne 50 percent obyvateľov pokrytých signálom vo vnútri budovy. Do celkového počtu pokrytej populácie patrí len tá časť obyvateľstva mesta alebo obce, ktorá môže mobilný internet v sieti 4G plnohodnotne využívať.

Zoznam novopokrytých obcí

 

Blatnica, Branovo, Bruty, Černina, Dolné Saliby, Domaniža, Drienovská Nová Ves, Dúbravy, Horné Mýto, Horné Saliby, Hranovnica, Jelenec, Kalameny, Kendice, Kojatice, Kráľovce, Ľubovec, Lukavica, Malé Lednice, Malý Šariš, Mužla, Nevidzany, Orovnica, Petkovce, Petrovany, Pohorelá, Príbelce, Pružina, Rudňany, Semerovo, Strekov, Tajná, Tekovská Breznica, Topoľníky, Trhová Hradská, Turcovce, Veľké Kostoľany, Zborov nad Bystricou, Župčany

Ku koncu roka 2017 dosiahlo pokrytie 4G sieťou Orangeu hranicu 90 percent populácie Slovenska.

(Zdroj: Tlačová správa Orange)