Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rodina smartfónov Lenovo Moto má za sebou úspešný rok na Slovensku

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
13. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Priekopníkom mobilnej komunikácie je rozhodne Motorola. Prvenstvo jej patrí predovšetkým v uvedení mobilného telefónu v roku 1983. Svoju pozíciu si postupne upevňovala. V nedávnom období pritom prešla renesanciou už pod krídlami čínskeho Lenova. Toto spojenie ju posilnilo, a tak sa už aj na Slovensku rok tešíme z noviniek, ktoré prináša.

Z najnovších modelov zaujme najmä Moto G5S plus pre svoj kovový dizajn, ochranné sklo Gorilla a najmä pre svoj dvojitý fotoaparát s veľkými snímacími bodmi, ktoré pomôžu k svetlej snímke aj pri horších svetelných podmienkach. Rovnako poteší aj funkcia, pomocou ktorej sa dá vymeniť pozadie za snímanou osobou, či nastaviť hĺbka ostrosti.

Tieto zlepšenia si prináša aj vyšší model Moto X4. Čiže samozrejmosťou je zadná kamera s dvojitou šošovkou, no k tomu aj vylepšená predná selfie kamera, ktorá zlepší fotografiu opäť aj pri slabšom svetle. K tomu aj nahrávanie 4K videí. Moto X4 však vyniká aj tým, že má krytie IP68, je teda vode odolný.

Vo všeobecnosti spája rodinu smartfónov Motoroly predovšetkým odladený operačný systém. Veľmi rýchlo sa do zariadení dostávajú aj aktualizácie na najnovší Android. Dá sa povedať, že niektoré funkcie nadstavby od Lenova sú doslova návykové. Či je to zapínanie fotoaparátu alebo batérie len pohybom telefónu v zápästí. Alebo čo tak multifunkčná čítačka odtlačkov prstov, skrytá v tlačidle home. No a k tomu aj rýchlo nabíjanie. Naozaj stačí len 15 minút na to, aby sa dal telefón používať aj niekoľko hodín.

Motorola sa teda snúbi s komunikáciou a novými technológiami. Rozhodne sa teda oplatí sledovať, aké ovocie, nám toto spojenie, prinesie v ďalšom období.

Rodina smartfónov Lenovo Moto má za sebou úspešný rok na Slovensku